Korps: Friesland, plaats: Fryslân 11-11-2002
Politieberichten van 11/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Jubbega: inbeslagname beschermde volgels
Vrijdag zijn tijdens een controle van de Flora- en faunawet zijn aan de Boudewijn Leenheerstraat twee goudvinken in een kooi aangetroffen. Goudvinken zijn beschermde vogels, die niet mogen worden gehouden in een kooi. Tegen de eigenaar van de vogels, een 66-jarige inwoner van Jubbega, werd proces verbaal opgemaakt. De vogels zijn in beslag genomen.

Drachten: diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de Tjaarda een personenauto, merk Opel Kadett, kleur wit, voorzien van het kenteken VG-91-XN, gestolen. De eigenaar, een 55-jarige inwoner van Drachten, deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Tjerk Hiddesstraat. De linker achteruit van de auto werd ingeslagen. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 7cds gestolen. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte.

Drachten: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Gauke Boelensstraat. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit vernield. De laden en kasten werden doorzocht. Uit de woning werden een videorecorder, een videocamera en een fototoestel. De waarde van het ontvreemde bedroeg ongeveer 1600.- De 63-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Scharnegoutum: aanrijding
Maandag omstreeks 09.45 uur vond op de Provincialeweg N354 een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 75-jarige inwoner van Sneek, kreeg tijdens het rijden waarschijnlijk een black-out. Hij stuurde de berm in en kwam vervolgens in de sloot tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Het personeel van een inmiddels gewaarschuwde ambulance heeft de man onderzocht en vervolgens naar huis gebracht. De personenauto werd weggesleept.

Marssum: snelheid
Maandag omstreeks 10.50 uur werd op de Rijksweg tussen Leeuwarden en Marssum een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Wieringerwaard, reed met een snelheid van 177 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272