HOOFDBEDRIJFSCHAP DETAILHANDEL

Tonny van Eldijk uit Wijchen is beste groenteman van Nederland

Echte Groenteman Tonny van Eldijk uit Wijchen is uitgeroepen tot Agf-Specialist van 't Jaar 2002. Hij mag deze prestigieuze titel een jaar lang gebruiken in al zijn promotionele uitingen. Naast eeuwige roem leverde deze titel hem een trofee en bedrijfskleding op. De jury is van mening dat de agf-detailhandel in Tonny van Eldijk een ware ambassadeur heeft getroffen om de veelzijdigheid en professionaliteit van de branche uit te dragen. De verkiezing 'Agf-Specialist van 't Jaar' is een initiatief van het Bedrijfschap voor de Groothandel in Tussenpersonen in Groenten en Fruit, Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit, AGF Detailhandel Nederland, Centrale Vereniging Ambulante Handel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Regiowinnaar Tonny van Eldijk uit Wychen mag zich een jaar lang de 'beste Groenteman van Nederland' noemen. Ook de overige regiowinnaars zijn volgens de jury topondernemers die op enkele punten echter iets achterbleven bij de winnaar. De regiowinnaars zijn Gijs van de Hoef uit Veenendaal, De Meikers uit Heerlen, VOF Koot uit Den Haag en Brouwer-Louwrink uit Wormer.

Zakelijk inzicht
'De winnaar van de verkiezing Agf-Specialist van 't Jaar 2002 is een ondernemer die geen enkel aspect van het zo bijzondere groente- en fruitvak aan zijn aandacht laat ontsnappen. Een ondernemer die belang hecht aan de wensen van de klant en daarbij hygiëne én kwaliteit op uitstekende wijze weet te combineren met een breed, gevarieerd en creatief assortiment. Een ondernemer ook die zijn eigen kwaliteiten en professionaliteit in hoge mate weet over te brengen op zijn enthousiaste medewerkers. Met een sterk zakelijk inzicht, maar zonder daarbij de passie voor het vak te verliezen. Kortom, de Agf-Specialist van 't Jaar 2002 weet wat hij wil en gaat daar volledig voor. Nu en in de toekomst', met die woorden kondigde Dick Meulblok, voorzitter van AGF Detailhandel Nederland, de commissie CAD van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en tevens voorzitter van de jury, de winnaar Tonny van Eldijk aan.

Optimaal resultaat
De jury heeft een groot respect voor de wijze waarop Tonny van Eldijk alle mogelijkheden ten volle benut om te komen tot een zeer gezonde bedrijfsvoering en de manier waarop hij in staat is een optimaal resultaat te behalen op een beperkte winkelruimte. 'Daarnaast heeft hij zich een vooruitstrevend ondernemer getoond. Dit komt onder andere tot uiting in het koelsysteem, de controle hiervan, HACCP-certificatie en zijn personeelsbeleid. Tonny van Eldijk werkt met een zeer gemotiveerd team zelfstandige medewerkers die een hoog opleidingsniveau hebben genoten. Automatisering wordt door Tonny van Eldijk volledig benut en hij weet precies wat er van een agf-specialist wordt verwacht. Hij benut bovendien de mogelijkheden van samenwerking met collega's. Zijn winkel heeft een prettige uitstraling en het zelfbedieningsconcept komt goed tot zijn recht. De jury is verder goed te spreken over de financiële resultaten en het uitgekiende assortiment. Middels doordachte concepten zoals uitverkoop en spaaracties weet Tonny van Eldijk een grote groep klanten aan zich te binden', zo luidde het juryrapport.


---

----