Politie IJsselland EXTRA PERSBERICHTEN POLITIE IJSSELLAND - ZWOLLE

Man gestoken met mes
Zwolle Maandagochtend rond 6.15 uur is in de Hagelstraat een 24-jarige man uit Zwolle met een mes gestoken door een naar later bleek 19-jarige man uit Rheden.

De Zwollenaar was lopend op weg naar zijn werk in de Diezerstraat. Op het Kerkbrugje passeerde hem een man. De man wenste de Zwollenaar goedemorgen. Even later hoorde de Zwollenaar dat er iemand vlak achter hem liep. Toen hij omkeek zag hij dat het de man was die hem net gepasseerd was. De man bleef de Zwollenaar volgen tot in de Hagelstraat. Daar voelde hij ineens een hard klap op zijn rug. Toen hij omkeek zag hij dat de man die hem gevolgd had hem min of meer verbaasd aankeek. De man ging er vervolgens rennend vandoor in de richting van het Kerkbrugje. Het slachtoffer zag dat de man iets in zijn hand had en vermoedde toen al dat het een mes was. De Zwollenaar is naar zijn werk gelopen. Toen hij zijn jas uittrok zag hij een scheur in zijn jas. Toen hij zichzelf controleerde merkte hij dat zijn rug bloedde. Hij bleek dus inderdaad te zijn gestoken met een mes.

Een collega van de man heeft de politie gebeld. De politie heeft daarop direct een onderzoek naar de dader ingesteld in het centrum. Op de kruising Stationsstraat/Burgemeester van Roijensingel werd een man aangetroffen die aan het signalement voldeed. Deze man, de 19-jarige inwoner van Rheden, is aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of deze man inderdaad de dader is. Hij werd momenteel verhoord. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. In het ziekenhuis is de wond gehecht.

Aanrijding met politieauto
Zwolle Maandagochtend rond 6.15 uur werden diverse politieauto's uit Zwolle verzocht om naar de Hagelstraat te gaan in verband met een steekincident. Eén van de auto's was op weg met een arrestant naar het bureau in Zwolle toen ze werd opgeroepen. De politieauto kwam van de A28 en reed via het verkeersplein naar de IJsselallee. Omdat zij met spoed naar het centrum moesten voerden zij optische- en geluidssignalen. Op het moment dat zij op de kruising met de Spoolderbergweg kwamen reed daar ook een personenauto die vanaf de Spoolderbergweg IJssellallee opreed. Om een aanrijding te voorkomen moest de politieman uitwijken naar links. Hij schoot daarbij in de middenberm van de IJsselallee en kwam een eindje verder tegen een paal tot stilstand. Zowel de twee politiemannen als de arrestant konden zonder verwondingen uitstappen.