Gemeente Almelo

Opening informatiepunt Nieuwstraatkwartier Onze Buurt aan Zet

Op maandagavond 11 november om 19.30 uur wordt door wethouder Kuiper het informatiepunt van Onze Buurt aan Zet in het Nieuwstraatkwartier officieel geopend. Het informatiepunt is gevestigd aan op de Nieuwstraat 103. Bewoners en ondernemers uit het Nieuwstraatkwartier kunnen hier terecht met vragen, opmerkingen en verzoeken over Onze Buurt Aan Zet.

Het informatiepunt is tot eind januari 2003 geopend op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Op dinsdag is Esther van de Ridder van de gemeente Almelo aanwezig en op donderdag wijkagent Jan Olde Kalter. Daarnaast zullen ook Stichting Netwerk en vrijwilligers een belangrijke rol vervullen.

Naast vragen en opmerkingen over Onze Buurt aan Zet, kan men bij het informatiepunt ook terecht voor Maatschappelijk Ondernemen, een pilot project om werkloze wijkbewoners een betere kans te geven op de arbeidsmarkt. De wijkbewoners lopen een stage bij een ondernemer in de wijk. De wijkbewoner krijgt door deze werkervaring een betere kans op de arbeidsmarkt, terwijl de ondernemer tijdelijk een paar extra handen heeft.

De vrijwilligers hebben het pand opgeknapt en de woonkamer ingericht met meubels uit de kringloopwinkel Cirkel. De verwachting is dat door komst van het informatiepunt in de wijk, de stap om binnen te komen voor vragen of opmerkingen kleiner zal zijn.