CALAMITEITENFONDS


Rotterdam, 11 november 2002
Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Negatief reisadvies Indonesië niet verlengd.

De Calamiteitencommissie heeft zich beraden over de vraag of de dekking van het Calamiteitenfonds op reizen naar Indonesië kan worden hervat.
De commissie concludeert dat thans geen aanleiding bestaat het negatieve reisadvies, dat werd ingesteld na de gebeurtenissen van 12 oktober 2002, te handhaven. Het negatieve reisadvies voor geheel Indonesië, dat geldig is tot en met 13 november 2002, wordt niet verlengd.
Voor reizen met vertrekdatum vanaf 14 november 2002 die onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds zijn geboekt, is derhalve weer dekking door het fonds van toepassing.

De Calamiteitencommissie wijst erop dat uit het ontbreken van een negatief reisadvies voor Indonesië geen nadere conclusies over de veiligheidssituatie in dat land kunnen worden getrokken. Zij verwijst hiervoor naar het reisadvies voor Indonesië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Overigens blijft ook bij het ontbreken van een negatief reisadvies de eigen verantwoordelijkheid van touroperators en reizigers in stand.

Einde bericht

---

---

---