Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-11-2002 Persberichten Sittard (HP 15.30 uur)
Maandag 11 november 2002

Sittard, man gewond bij steekpartij.

Een 46 jarige inwoner van Susteren is maandagmorgen 11 november 2002 gewond geraakt bij een steekpartij die op de Feurthstraat te Susteren plaatsvond. De mogelijke verdachte, een 34 jarige inwoner van Echt, is kort na de steekpartij door de politie aangehouden. Na een cafébezoek vond er op de Feurthstraat te Susteren tussen het slachtoffer en de later aangehouden verdachte een onenigheid plaats waarbij het slachtoffer meerdere keren werd gestoken. Het slachtoffer bleef na de steekpartij gewond op het trottoir achter. Na het aantreffen van het slachtoffer en het waarschuwen van de hulpdiensten werd het slachtoffer door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar een operatie noodzakelijk bleek. Hij werd de voorbije nacht nog geopereerd en verkeert niet in levensgevaar.
De verdachte maakte zich na de steekpartij ertussenuit. Zijn identiteit was vrijwel onmiddellijk bekend. Na enkele telefoontjes werd er contact met hem gelegd en meldde hij zich kort daarna op de plaats van de steekpartij waar hij door de politie werd aangehouden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, inbraak in frituur.
Vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag heeft in een frituur gevestigd aan de Hendrik Lujtenstrat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbreker kreeg de toegang tot het bedrijf na het inslaan van een ruit. Een poging werd gedaan om de kassa open te breken hetgeen mislukte. Wel werd er snoepgoed en rookwaren weggenomen. De inbraak werd in de middaguren van zondag 10 november ontdekt waarna de politie werd gewaarschuwd.

Grevenbicht, dief aangehouden.
Een 22 jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats is maandagmorgen 11 november 2002 door de politie aangehouden omdat hij in een gestolen bestelauto reed.
Een politiepatrouille zag omstreeks 03.15 uur een gele bestelauto met de uiterlijke kenmerken van de gemeente, over de Peperstraat rijden met gedoofde lichten. De politiepatrouille volgde de auto onopvallend en stelde vast dat de bestuurder op de Karel Doormanstraat uitstapte en aan geparkeerde voelde of deze afgesloten waren, maar er werd niet ingebroken. Nadat meerdere patrouilleautos ter plaatse werden gevraagd (om te voorkomen dat de bestuurder zou vluchten) kon tot aanhouding van de bestuurder worden overgegaan. Hij werd ingesloten aan het politiebureau. Bij zijn insluiting bleek de verdachte in zijn kleding enkele grammen synthetische drugs (speed) aanwezig te hebben. Dit werd door de politie in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
De door de verdachte bestuurder auto bleek vanaf de Karel Doormanstraat ontvreemd te zijn. De diefstal was door de gebruiker nog niet bemerkt.