Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Benoemingen

11 november 2002 - De heer ir. W.L.A.G. Tacken (54) is met ingang van 1 mei 2003 benoemd tot LNV-Raad te Washington met als werkgebied de Verenigde Staten van Amerika en Canada. In deze functie zal hij drs. J.J. Groeneveld opvolgen, die met ingang van 1 mei 2003 met pensioen gaat.

Wim Tacken studeerde economie aan de Landbouwhogeschool te Wageningen. In de periode tussen 1974 en 1990 heeft dij diverse functies binnen LNV vervuld zoals sectorhoofd bij de directie Industrie en Handel en directeur van de beleidsdirectie Visserij. Tot 1998 was hij werkzaam als algemeen directeur van de Stichting Landbouwvoorlichting, waar hij onder andere de organisatie heeft ingericht van een ambtelijke dienst naar een commerciële marktgedreven onderneming. Vanaf 1998 is de heer Tacken voorzitter van de Raad van Bestuur van DLV Adviesgroep nv.

De heer ir. A.A. Verhagen (53) is met ingang van 1 januari 2003 benoemd tot LNV-Raad voor Oekraïne en Moldavië. Hij zal mevrouw drs. E. van de Vrugt opvolgen, die terug zal keren naar het ministerie van LNV in Den Haag.

Ton Verhagen studeerde aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen. Vanaf 1974 was hij werkzaam bij het ministerie van LNV, onder andere als plaatsvervangend directeur regiodirectie Zuid, tevens hoofd van de afdeling Natuur. Vanaf 2000 was hij werkzaam als LNV-adviseur voor de voorbereiding van de toetreding van Polen bij de Europese Unie.

Pers


---