Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems Nederland ondersteunt groeistrategie en benoemt vier Account Managers

Waardenburg, 11 november 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), 's werelds snelst groeiende enterprise storage-leverancier en dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), heeft Freek van Wendel de Joode, Hans Giesbers, Elly de Vrijer en René Westra benoemd tot Account Managers. De vier nieuwe Account Managers zijn allen verantwoordelijk voor het relatiebeheer van een of enkele klantaccounts, onder andere financiële dienstverleners en multinationals. Met de uitbreiding van haar accountteam wil HDS haar ambitie in de storage-markt verder onderstrepen.

Freek van Wendel de Joode heeft ruime ervaring in diverse sales- en management-functies bij technologiebedrijven als Vignette, Platinum Technology en Misys Banking Systems. Hij zal zich in zijn functie met name richten op accounts in de bank- en verzekeringssector.

Hans Giesbers werkte eerder in diverse sales- en marketingfuncties in Europa en de Verenigde Staten. Zo was hij Global Client Director bij Unilever en bij Philip Morris, en Account Manager voor Shell. Giesbers richt zich met name op accounts als Philips, Unilever, Sara Lee en Shell.

Verantwoordelijk voor diverse organisaties op het gebied van financiële dienstverlening en de banksector is Elly de Vrijer. Zij wordt Account Manager ING Bank en Fortis. De Vrijer heeft ervaring in diverse sales- en managementfuncties bij ADP Nederland en bij Gentia Software, en werkte als Director Business Development HR & Payroll bij Oracle EMEA.

Voordat René Westra bij HDS kwam werken, was hij onder andere Sales Executive bij Nashuatec en Account Manager bij Oracle Nederland B.V. en bij Siebel Systems. De accounts waar Westra de verantwoordelijkheid voor draagt, bevinden zich met name in de sectoren media en telecommunicatie. "Met de benoeming van vier nieuwe Account Managers geven we de capaciteit van ons accountteam een sterke impuls", aldus Ryan Witt, Country Manager van Hitachi Data Systems Nederland. "Hiermee onderstrepen we onze ambitie om de grootste enterprise storage-leverancier van de Benelux te worden. De ervaring en expertise van deze vier nieuwe medewerkers zullen zeker een grote bijdrage leveren aan deze doelstelling."

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen, storage-managementsoftware en professional services. Deze eigen oplossingen worden aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen en op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven met circa 320.000 werknemers. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder informatiesystemen, elektronica, componenten, consumentenproducten en industriële producten, en levert financiële diensten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

###

Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd. Hitachi Freedom Storage, Thunder 9200, HiCommand, and TrueNorth are registered trademarks of Hitachi Data Systems.