Ingezonden persbericht

C O N T E X

PERSBERICHT

Op vrijdag 6 december is de tweede editie van het nieuwe samenwerkingsverband tussen het Korzotheater en het Haags Pop Centrum in de vorm van CONTEX.

De CONTEX avonden staan in het teken van het muzikale experiment. De moderne (pop)muziek en aanverwante muzieksoorten zijn divers en de ontwikkelingen gaan razendsnel, zowel op het muzikale als het technische vlak. De uitdaging ligt in het zoeken naar nieuwe vormen van muziek. In Den Haag bestaat een levendig (underground) alternatief muziekcircuit, zoals de electro/dancescene en de undergroundgitaarscene. CONTEX wil een podium zijn voor deze muzikanten en experimenten.

CONTEX 2: Contex pakt uit...

Met medewerking van AU (Jan Borchers en Paul Klaui) is een bonte avond gepland vol Haagse en niet Haagse experimentele underground acts. In een avondvullend programma met diverse geluidsexperimenten zullen in een carrouselopstelling verschillende acts zonder pauze aaneensluitend hun experimentele muzikale kunsten vertonen.

Als opwarmer zal underground DJ Rene (baas van Any Records) obscuur materiaal laten horen. Daarna is het de beurt aan: Jacques de la Disque, minimale electrowave.
Nebelwerfer, totaalgestoorde geluidsexperimenten.
Narayana, Haagse underground space-electro.
Daan, geluidsexperimenten met drum 'n bass als basis. Gergelijzer (Cor Gout & Robert Kroos), Haagse undergroundgiganten. Nynak, het Haagse antwoord op acts als Schematic en Warp. The Reincarnations, obscure gitaarherrie.

De laatste muzikale act is een geïmproviseerde jam van al deze artiesten. Wat voor geluidskakofonie daardoor zal ontstaan, is niet te zeggen. En juist dat is het doel van CONTEX.

CONTEX vindt plaats in de kleine zaal van het Korzotheater (Prinsestraat 42, Den Haag).
Vrijdag 6 december
Zaal open: 21.30 uur
Aanvang concerten: 22.00 uur
Entree 3,00 euro

Meer informatie:

Haags Pop Centrum
Rob Vondracek
Burgemeester Hovylaan 12
2552 AW Den Haag
Tel : 070-3973909
E-mail popcentrum@hetnet.nl

Korzo
Klaus Kuiper
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag
Tel: 070-3653737
E-mail: klaus@korzo.nl