Gemeente Waalwijk

Veel senioren gaan sporten

Organisatie huurt extra ruimte voor sportende senioren

Een groot succes was de eerste fittest voor senioren op 25 oktober jl. in sporthal Taxandria. Ruim 183 senioren hebben zich ingeschreven voor het bewegingsstimuleringsproject (GALM/SCALA). Vanwege deze grote opkomst heeft de organisatie een extra zaal en lesgever ingehuurd om de fittest te houden. Uit de aanmeldingen blijkt dat vooral de werkende senior (weer) graag in actie wil komen. Daarnaast zijn er ook veel senioren die zich (al of niet samen met hun partner) hebben opgegeven om overdag een uurtje te gaan bewegen met andere leeftijdsgenoten uit hun wijk. In de loop van volgende week ontvangen alle deelnemers een brief waarin de exacte tijdstippen en locaties zijn aangegeven.

Uniek project
Het blijft een uniek project om op deze manier de senioren in beweging te krijgen. Pas voor de tweede keer in Noord-Brabant werd een aangepaste fittest voor mensen met een chronische aandoening aangeboden. Bij deze test is vooral gekeken op welk niveau iemand kan deelnemen aan de sport-en spelactiviteiten. Ruim 50 deelnemers gaan vanaf de tweede week van november a.s op dinsdagmiddag in de Taxandriahal bewegen en in het Olympiabad gaat een groep van 20 deelnemers van start.

Het introductieprogramma bestaat uit 12 lessen. In dit programma wordt er elke week een gevarieerd programma aangeboden. Zowel bewegen op muziek als ook allerlei balvormen komen aan bod. Het belangrijkste doel is dat deelnemers weer plezier krijgen in bewegen. Een bezoek aan een sportschool is opgenomen in het programma. Indien een sportschool interesse heeft in deelname aan dit project kunt u contact opnemen met projectleidster Wilma Schapendonk, tel. 06-24822503.