Gemeente Borsele

Maak kennis met tennis

Heinkenszand, 11 november 2002

In de periode van 11 t/m 29 november organiseren vier CIOS-studenten uit Goes samen met de gemeente Borsele en het Gemeenschappelijk Overleg Tennisverenigingen in Borsele (GOTIB) het project `Maak kennis met tennis'. Dit project wordt georganiseerd op basisscholen in Heinkenszand en `s-Gravenpolder. De activiteiten vinden plaats in het kader van het breedtesportproject `Borsele Beweegt'.

Het doel van het project is om zoveel mogelijk kinderen van de groepen drie tot en met zes enthousiast te maken voor de tennissport. Dit wordt gedaan door middel van leuke oefeningen en het gebruik van aantrekkelijke materialen. De locaties waar de activiteiten plaatsvinden zijn de sportaccommodaties `De Stenge' in Heinkenszand en `De Zwake' in 's-Gravenpolder. De bedoeling is om de activiteiten tijdens de reguliere gymlessen te laten plaatsvinden.

Er werken zes basisscholen mee aan dit project. Het is voor de eerste maal dat een dergelijk jeugdproject van deze omvang plaatsvindt.

Het activiteitenprogramma:
Woensdag 13 november basisschool De Rank te `s-Gravenpolder (10.45 - 12.00 uur)
Vrijdag 15 november basisschool De Linde te `s-Gravenpolder (12.45 - 14.15 uur)
Dinsdag 19 november basisschool De Wegwijzer te Heinkenszand (13.00 - 14.50 uur)
Donderdag 21 november Koningin Juliana School te `s-Gravenpolder (9.15
- 14.00 uur)
Vrijdag 22 november basisschool de Reiger te Heinkenszand (10.30
-12.00 uur)
Woensdag 27 november basisschool Jan van Schengen te Heinkenszand (10.20-12.00 uur)
Persbericht

Borsele wint na 5 jaar procedure tegen derde varkensstal

Heinkenszand, 8 november 2002

De Raad van State heeft op 6 november 2002 uitspraak gedaan: de heer J.M.M. van Erp te Zijtaart is niet ontvankelijk in de procedure tegen het weigeren van de bouwvergunning voor een derde varkensstal door de gemeente Borsele. Hiermee is een einde gekomen aan een procedure die in 1997 is begonnen.

De gemeente Borsele weigerde de bouwvergunning voor de derde varkensstal aan de Kerkepolderweg 7 te Baarland in eerste instantie. Het zou namelijk in strijd zijn met het bestemmingsplan. Na bezwaar van de heer Van Erp daartegen, werd uiteindelijk toch een bouwvergunning verleend. Vervolgens maakten de omwonenden bezwaar tegen deze bouwvergunning. Daarop heeft de gemeente de bouwvergunning weer ingetrokken.

De welstandscommissie had een negatief advies uitgebracht over het bouwplan. Door de heer Van Erp kon niet worden aangetoond dat de bouw van de stal nog noodzakelijk was voor zijn bedrijf. Voor de heer Van Erp was dit besluit aanleiding om beroep in te stellen bij de rechtbank te Middelburg. In november 2001 heeft de rechtbank te Middelburg Van Erp in het ongelijk gesteld.

Tegen deze uitspraak heeft de heer Van Erp beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 6 november jongstleden heeft de Afdeling vastgesteld dat Van Erp inmiddels het bedrijf aan de Kerkepolderweg 7 te Baarland heeft verkocht. Daarom had hij geen belang meer bij een uitspraak van het hoogste bestuursrechter.
Persbericht