MANPOWER

Leidinggeven anno 2002; hoe overleeft de manager?

Persinformatie

Leidinggeven anno 2002; hoe overleeft de manager?

Universiteit Nyenrode doet in opdracht van Manpower onderzoek naar leiderschapskwaliteiten

Amsterdam, 11 november 2002 - Leiderschap in tijden van economische teruggang. Dat is het thema waarnaar Universiteit Nyenrode, in opdracht van Manpower Uitzendorganisatie, onderzoek doet. De uitkomsten hiervan worden tijdens de finale van de verkiezing Secretaresse van het Jaar 2002 op 22 november bekend gemaakt. Deze verkiezing staat dit jaar in het teken van de rol en toegevoegde waarde van de secretaresse binnen de huidige
managementproblematiek.

Hoe moet je als manager uitgerust zijn bij economisch zwaar weer? Het Nederlandse bedrijfsleven zag zich het afgelopen jaar geconfronteerd met serieuze tegenslag. De roep om een leider die zijn organisatie door moeilijke tijden heen kan loodsen wordt steeds groter. Onderzoekers van Universiteit Nyenrode proberen een antwoord te geven op de vraag aan welke eigenschappen een manager moet voldoen om overeind te blijven in een tijd waarin het in economisch opzicht niet voor de wind gaat. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van prof. dr. Jaap J. van Muijen. Van Muijen (1960) is parttime hoogleraar in de psychologie en Director Centre for Leadership and Personal Development van Nyenrode. Tevens is hij directielid van LTP, adviesbureau voor organisatie- en personeelsvraagstukken.

Finale verkiezing Secretaresse van het Jaar
In lijn met het thema van de verkiezing zullen de finalisten in de vorm van een korte voordracht hun visie geven op de invloed die de economische ontwikkelingen hebben op hun eigen organisatie. Zowel de (veranderde) rol van de manager als hun eigen rol als secretaresse zullen benadrukt worden. De vijf secretaressen die strijden om de titel Secretaresse van het Jaar 2002 zijn werkzaam binnen de telecombranche (Enertel, Ben Nederland), de bouwsector (Boag), de ICT-branche (Trekant Partners) en de vastgoedmarkt (TCN Property Projects). Uiteindelijk beslist de 11-koppige jury onder leiding van Lodewijk de Waal (FNV) wie het komende jaar ambassadeur van het vak wordt.