Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-11-2002
Berichten van maandag 11-11

Martin Panman 0651611628

Kop- staartbotsing

Westerbork Vandaag was er op de Oosteinde een kop- staartbotsing tussen een vrachtauto en een bestelbus. De 47 jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogeveen reed over het Oosteinde en wilde rechtsaf de Binnenweg in rijden. Hierbij moest de bestuurder wachten op een auto die uit de Binnenweg kwam. De 34 jarige bestuurder van de bestelbus merkte te laat dat de vrachtauto stopte en reed er achterop. De man uit Ruinen is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Diefstal uit autos

MEPPEL / ASSEN Vanmorgen is in de Ossenweide in Meppel ingebroken in een auto. Het voorportier van de auto is losgebroken. Uit de auto werd een autoradio / cd-speler, 7 cds en een zonnebril meegenomen. In Assen werd er aan de Stoepveldsingel in een auto ingebroken. Het voorportier van een witte Golf is geforceerd. Uit de auto is een autoradio cd-speler ontvreemd.

Lek gestoken banden

KLAZIENAVEEN Op de parkeerplaats aan de Akkerdistel zijn vandaag de banden van een auto lek gestoken. De beide banden aan de voorzijde van de Nissan zijn lek gestoken. De schade bedraagt ongeveer 150,- Ook twee banden van een Susuki personenauto, die eveneens op de Akkerdistel stond, zijn lek gestoken. Beide eigenaren uit Klazienaveen deden aangifte.

Inbraken

RODEN In Roden is dit weekeinde ingebroken in een kantorenpand aan de Mensingheweg. Een kluis met onbekende inhoud werd gestolen. Een buitendeur werd met grof geweld opengebroken.

ASSEN In een kantorenpand aan de Van Doornestraat is dit weekeinde eveneens ingebroken. Een computer werd gestolen. Een ruit werd ingegooid waarna de pc uit het pand gehaald werd.

BORGER In een bedrijfspand aan de Buinerstraat is vannacht ingebroken. Een rolluik werd opengebroken en uit het pand verdween een bromfietsquad, merk Adly, traffic-jammer en een minicrossmotor, merk Yamaha.

ASSEN In Assen is vannacht ingebroken in een kantoorpand aan de Oversingellaan. Een sigarettenautomaat, merk Wurlitzer werd van de muur geschroefd en mee genomen. De inbreker(s) kwam binnen door een ruit van een deur te vernielen. Later werd de automaat teruggevonden in het Asserbos. Het was gesloopt en de sigaretten en het geld waren er uit gehaald.

Geen APK

GIETEN Op de Asserstraat controleerde de politie een 44 automobiliste uit die plaats. Haar auto bleek niet te zijn verzekerd en niet APK gekeurd te zijn. De verdachte moest haar auto op last van de politie naar het politiebureau rijden. Dit deed zij echter niet en ondanks een gegeven stopteken reed ze naar haar woning. Vervolgens werd ze daar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij krijgt een proces-verbaal voor geen APK, geen verzekering en het niet voldoen aan een bevel of vordering.