Amsterdam RAI

Internattional Horti Fair 2002
9 nov 2002

International horti fair bevestigt toppositie in internationale tuinbouw.

Bijna 55.000 vakbezoekers geven de Horti Fair een hoge waardering van 7,7.

De International Horti Fair trok dit jaar 54.164 vakbezoekers, waarvan ongeveer 60% afkomstig is uit Nederland. Dat is vergelijkbaar met vorig jaar, toen 54.725 bezoekers de entree passeerden. Opvallend is de hoge kwaliteit van de vakbezoekers: maar liefst driekwart van de bezoekers is als beslisser of adviseur betrokken bij de aanschaf van producten. De bezoekers waren heel tevreden over de beurs, zo blijkt uit het mooie rapportcijfer 7,7 dat men gemiddeld gaf. Op de International Horti Fair, de naam waaronder de NTV en de Internationale Bloemenvaktentoonstelling van 6 tot en met 9 november jl. plaatsvonden, presenteerden zich 920 exposanten, waarvan ruim 40% uit het buitenland kwam. Zij toonden zich enthousiast over de gelegde contacten: het publiek datmen ontmoette was deskundig en serieus geïnteresseerd. Met deze resultaten bevestigt de International Horti Fair haar stevige toppositie in de internationale tuinbouwsector.

Hoge kwaliteit en waardering
De positieve geluiden over de kwaliteit van het bezoek worden bevestigd door de voorlopige resultaten van het bezoekersonderzoek door het IBT, het Instituut voor Beurs- en Tentoonstellingsonderzoek. Driekwart van alle bezoekers is in het bedrijf waar hij werkzaam is als beslisser of adviseur betrokken bij de aanschaf van goederen. Zon 40% van de bijna 55.000 bezoekers kwam naar Amsterdam RAI met concrete aankoopplannen. Men bracht hiertoe ruim vijf uur op de beurs door. Het nieuwe Horti Fair House of Plants kreeg de hoogste bezoekerswaardering met een 8. De International Horti Fair als geheel kreeg van de bezoekers een mooi rapportcijfer 7,7.

Winnaar innovatieprijs
De Elsevier Horti Fair Award, de innovatieprijs voor de meest opvallende noviteit van de Horti Fair, werd toegekend aan het Lexan®ZigZag energiebesparende kunststof kasbeglazingspaneel van GE Structured Products. Alle deelnemers aan de International Horti Fair konden met hun nieuwste producten en diensten meedingen naar deze prestigieuze noviteitenprijs. Een internationale vakjury bekeek maar liefst 420 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend zijn voor de voedings- en sierteelttuinbouw. De jury was blij met het hoge kwalitatieve niveau van de inzendingen, en kwam tot achttien genomineerden. Naast de winnaar werd het WPS plantordersystem van WPS Hortisystems B.V. tweede, en ging de derde prijs naar Wolfgang Bock Pflanzenexport KG voor de Gentiana cruciata Alpine Success. De Tomahaôk tomatenhaak van poly-carbonaat van Maasmond-Westland b.a. Coöperatie ontving een eervolle vermelding.

Themaprijs Rendement door innovatie voor Pagter Innovations BV Pagter Innovations BV uit Roosendaal is de winnaar geworden van de prestigieuze themaprijs Rendement door innovatie op de International Horti Fair. Dit was het thema voor de jury om deelnemers aan de International Horti Fair te beoordelen op de campagne voorafgaande aan de beurs en de presentatie op de beurs zelf. Belangrijkste criterium was het verwezenlijken van het thema. In het juryrapport loofde de jury unaniem de presentatie van de winnaar Pagter Innovations BV. Niet alleen het voortraject, maar vooral ook de communicatie op de stand was van een voor de beurs uitzonderlijk hoog gehalte. Aansprekend, internationaal en levendig, met oog voor de verwachtingen van de internationale bezoeker. De innovatie, fraaie waterhoudende verpakkingen voor gerberas, sprak voor zichzelf. De jury bestond uit Rob Voogt (bestuurslid NTV), Hein van der Zande (communicatie-expert), Lena James (journalist Flora Culture International), Huub Klompenhouwer (hoofdredacteur vakblad BE) en juryvoorzitter Harald Reiter (Messe München).

80% komt ook volgend jaar weer
De datum voor de volgende Horti Fair is van 5 november tot en met 8 november 2003 in Amsterdam RAI. De vooruitzichten zijn gunstig: 80% van alle bezoekers is van plan ook dan present te zijn.

Amsterdam, 9 november 2002