Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Wevers rijdt een knappe derde plaats in Belgische Rallye du Condroz

Een prima prestatie leverden Erik Wevers en Michiel Poel uit het Overijsselse Goor afgelopen weekeind tijdens de 29e editie van de Rallye du Condroz. Zij reden met hun Toyota Corolla WRC tussen zeer ervaren teams die de wegen en de het asfalt hier op hun duimpje kennen. De Rallye du Condroz was voor zowel het Nederlandse als het Belgische rally kampioenschap de afsluiter van het seizoen. In beide kampioenschappen was de titel al vergeven, Nederlands kampioen Mark Breijer kon wegens tijdgebrek niet starten, Belgisch Kampioen 2002 Rocco Theunissen verscheen wel aan de start maar moest halverwege de eerste etappe met elektronische problemen opgeven. Voor het Internationaal Nederlands Kampioenschap moest Jasper van den Heuvel uitrijden wilde hij tweede en winnaar groep N worden, Wevers moest in dat geval zoveel mogelijk pun-ten scoren om naar de derde plaats op te schuiven.

De start van Wevers was niet overweldigend, door een te hard afgestelde achterstabili-sator had de Corolla een slechte wegligging op het gladde asfalt. Na proef 1 wist Wevers op het tussentraject de stabilisator "los te gooien" waarna de tegenaanval ingezet werd. Aan het eind van de eerste etappe van 10 klassementsproeven klom de equipe van de 10e naar de 4e plaats op. "Het was gigantisch glad en we werden dan ook herhaaldelijk verrast door 't asfalt. Vooral onder de bomen in de snelle bochten was het uitkijken. Die Belgen kennen het hier van haver tot gort, maar het grote aantal uitvallers geeft wel aan hoe hoog de lat hier ligt," vertelde Michiel Poel op de persbijeenkomst. Tijdens nagenoeg het gehele evenement waren de weersomstandigheden zeer wisselend en het wegdek het ene moment droog en even later nat of was met de vette plaatselijke klei bedekt. Tot de laatste proef stond de Toyota op intermediates, omdat het toen echt flink begon te regenen werden toen volle regen gestoken. Even werd nog spannend toen er op de jump een band en velg sneuvelden, maar de jump lag aan het eind van de KP en leverde hoegenaamd geen moeilijkheden op. Op één remfoutje na liep alles zo goed als feilloos. Met de neus op de feiten gedrukt werd na het foutje gedoceerd maar strak en snel gere-den, met de voet op het gaspedaal en het verstand bij de finish. Daar werd de equipe na 22 klassementsproeven moe maar voldaan als derde door het hele team en een overvol-le feesttent binnengehaald. Met slechts 2 punten verschil werd De Winkel in België naar de vierde plaats verdrongen. Van de 181 teams aan de start haalde 114 de eindstreep. "Zonder de hulp van ons trou-we serviceteam en Jan Willem Dalvoorde, die dit jaar geen rally oversloeg en een grote mentale en financiële steun was, hadden wij dit nooit gered" moest Michiel na de cham-pagne nog even kwijt. De plannen voor het volgend seizoen? "Geen idee, daar moeten we nog over praten."

Uitslag 29e Rallye du Condroz Coëfficient 5

1. Thiry - Prevot (B) Peugeot 206 WRC 2:32:21
2. Snijers - Muth (B) Subaru Impreza WRC + 3:30
3. Wevers-Poel (NL) Toyota Corolla WRC + 7:21
4. Boxoen - Lopes (B) Subaru Impreza WRC + 9:12 13. v/dHeuvel - Scholtalbers (NL) Mitsubishi Lancer Evo6 +15:52 14. Huisman - Laudus (NL) Mitsubishi Lancer Evo6 +16:59 23. Huisman - Vleugels (NL) Mitsubishi Lancer Evo7 +23:44 43. DeKoning - Ouwerkerk (NL) Mitsubishi Lancer Evo6 +34:41 56. Hazeleger - vBloemendaal (NL) Ford Escort Cosworth +41:13 81. Eikelboom -Eikelboom (NL) Ford Focus +51:29
92. Bergsteyn - Stassen (NL) Opel Corsa GSI +53:52

Voor meer informatie wevers@rallysport.nl