Nieuwsbericht

maandag, 11 november 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal auto
Alkmaar, zondag 10 november 2002.
Tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 15.00 uur werd vanaf de Gruttostraat te Alkmaar een personenauto ontvreemd. De auto stond op de Gruttostraat voor een woning geparkeerd. Het ging om een blauwe Opel Kadett met het kenteken ZL-26-PX.
Alkmaar, 10 november 2002.
Op zondagavond werd tussen 18.30 en 21.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Wageweg te Alkmaar. De auto stond op straat geparkeerd. Het ging hier om een zwarte Ford Scorpio met kenteken LB-FB-02.

Met drank op in de sloot
Zuid-Scharwoude, zondag 10 november 2002.
Op zondagavond omstreeks 20.00 uur reed een 49-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude in een personenauto over de Pieter Zeemanweg in haar woonplaats. Bij de Veertweg wilde zij haar auto keren. Toen zij achteruit de bocht wilde maken stuurde zij te vroeg in en reed met haar auto achteruit de sloot in. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto komen. Wel bleek zij alcohol te hebben gebruikt. De vrouw blies 925 ug/l. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De vrouw kreeg een proces-verbaal. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole
Alkmaar, maandag 11 november 2002.
Op maandagmorgen omstreeks 00.50 uur slingerde een 25-jarige Alkmaarder op een snorfiets over de Noorderstraat te Alkmaar. De politie zette de bromfietser aan de kant. De man rook naar alcohol. Hem werd verzocht niet verder te rijden, maar te gaan lopen. Toen hij zelf aangaf om even verderop toch weer te gaan rijden, kreeg hij een rijverbod. Even later kwam de politie hem tegen op de Koedijkerstraat op zijn bromfiets. Hier bleek hij niet alleen alcohol te hebben gebruikt, maar ook met een dubbele tong te spreken en zeer onvast ter been te zijn. Toen hij een ademanalyse afgelegde bleek hij 1160 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is ruim vijf maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal wegens rijd3en onder invloed en rijden tijdens een rijontzegging. De bromfiets bleek onverzekerd te zijn.
Heiloo, maandag 11 november 2002.
Op maandagmorgen omstreeks 02.50 uur werd een 27-jarige man uit Heiloo in zijn woonplaats op de Zeeweg gecontroleerd. De bestuurder van een bedrijfsauto bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 290 ug/l. Dat is juist een slok meer dan de toegestane 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woning
Alkmaar, zondag 10 november 2002.
Op zondagavond werd om 20.10 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Schoenmakerstraat te Alkmaar. De daders waren binnen gekomen door een keukenraam of de achterdeur aan de achterzijde van het pand. Het hele pand bleek vluchtig te zijn doorzocht. Mogelijk is de dader gestoord in zijn werkzaamheden. Uit de woning wordt een TV, een computer en een Visa-kaart vermist.

Brandstichting
Alkmaar, zondag 10 november 2002.
Op zondagavond omstreeks 22.25 uur zag een getuige dat een aantal jongeren brand aan het stichten was in het vogelhuis ter hoogte van verzorgingstehuis de Hout aan de Pr. Julianalaan te Alkmaar. De getuige begon, nadat hij de brandweer had gewaarschuwd, zelf met de bluswerkzaamheden. De brandweer hoefde alleen nog na te blussen.

Verkeerscontroles
Castricum, maandag 11 november 2002.
Maandagochtend is er van 9.30 uur tot 10.30 uur een snelheidscontrole geweest langs de Heereweg in Castricum. In die periode zijn 13 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 104 kilometer per uur waar 60 kilometer het maximum is.
Heerhugowaard, maandag 11 november 2002.
Maandagochtend is er van 10.45 uur tot 11.55 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Provincialeweg in Heerhugowaard. In die periode zijn 620 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 9 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 95 kilometer per uur terwijl 80 kilometer het maximum is. Ook werd er een proces-verbaal gegeven aan een bromfietser die zonder helm reed.

Boerderij afgebrand
Alkmaar, maandag 11 november 2002.
Maandagochtend even voor 7.00 uur is een boerderij aan de Kanaaldijk in Alkmaar in vlammen opgegaan. De boerderij was een leegstaand pand dat gebruikt werd als noodkerk van de Rooms-katholieke kerk van Alkmaar. Het pand was niet bewoond. De Kanaaldijk is enige tijd afgesloten geweest. De boerderij is zo goed als helemaal uitgebrand. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Negen boefjes aangehouden
Alkmaar, 11 november 2002
Vernielingen en brandstichting in Overdie en het industrieterrein Oud-Overdie namen de laatste tijd flink toe. De bezorgdheid van bewoners bereikte de politie en deze startte een onderzoek. De recherche van Alkmaar kwam eind september een verdachte van een aantal vernielingen en twee brandstichtingen op het spoor. Vervolgens zijn, gebruikmakend van de bekendheid met de wijk van de wijkagenten, tussen 4 en 7 november negen jeugdigen aangehouden op verdenking van brandstichting en vernielingen. De verdachten zijn allen of 13 of 14 jaar en afkomstig uit de wijk Overdie in Alkmaar. Op dit moment lijkt de rust weergekeerd in de wijk.

Hennepkwekerij ontmanteld
Alkmaar, maandag 11 november 2002.
Naar aanleiding van een anonieme tipgever heeft de politie maandag een hennepkwekerij opgerold aan de Herenweg in Alkmaar. De schuur waarin de kwekerij gevestigd was, werd verhuurd aan de verdachte die door de politie is aangehouden. De man, een 54-jarige inwoner van Alkmaar, heeft bekend de kweker te zijn. Er waren ongeveer 1700 hennepplanten, 80 lampen en 6 koolstoffilters in de schuur.

NOORDKOP

Eenzijdig ongeval met letsel
Wieringerwaard, zondag 11 november 2002.
Op zondagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte een 31-jarige vrouw uit Wieringerwaard gewond bij een eenzijdig ongeval op de Molenweg in haar woonplaats. De vrouw reed op een bromfiets en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Hierbij brak zij haar enkel en liep zij knieletsel op. De vrouw moest voor behandeling worden overgebracht naar het Gemini-ziekenhuis te Den Helder. Haar 7-jarige zoontje, die achterop zat, raakte niet gewond.

Joyrider krijgt ongeval
Schagerbrug, zondag 10 november 2002.
Op zondagavond omstreeks 16.25 uur vond er op de kruising Grote Sloot
- Schagerweg te Schagerbrug een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 18-jarige jongen uit Schagen reed over de Schagerweg. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een 26-jarige man uit 't Zand. Er ontstond een aanrijding waarbij de jongen uit Schager gewond raakte. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hier werd hij opgenomen. Hij bleek overigens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij had de auto "geleend" van een 41-jarige huisgenoot, die hier niets van wist of toestemming had gegeven.

Alcoholcontrole
Middenmeer, maandag 11 november 2002.
Op maandagmorgen omstreeks 00.10 uur werd een 45-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op de Alkmaarseweg te Middenmeer. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 530 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Snelheidscontrole
Middenmeer, maandag 11 november 2002.
Maandagochtend is er tussen 9.00 uur en 10.30 uur een snelheidscontrole geweest langs de Alkmaarseweg in Middenmeer. In die periode zijn 460 automobilisten gecontroleerd waarvan er 20 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 102 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.

Crossmotor gestolen
Den Helder, zondag 10 november 2002.
Zondag is er een crossmotor gestolen vanaf de Goudenregenstraat in Den Helder. Het betreft een meerkleurige Suzuki 80 CC crossmotor.

WESTFRIESLAND

Diefstal auto
Hoorn, zondag 10 november 2002.
Op zondagavond, tussen 18.00 en 24.00 uur werd vanaf de Veemarkt in Hoorn een personenauto ontvreemd. De auto stond geparkeerd in een parkeervak ter hoogte van de VSB-bank. Het ging om een zilverkleurige Renault 19 GTS met kenteken YJ-81-JN. In de auto lagen schildersbenodigdheden. De auto is voorzien van reclametekst. Op de linkerzijde staat een lichtblauwe reclame "Schouten".

Auto uitgebrand
Enkhuizen, maandag 11 november 2002.
Op maandagmorgen omstreeks 01.30 uur werd de bewoner van een pand aan de Beun te Enkhuizen wakker van een oranje gloed die door het raam naar binnen kwam. Toen hij naar buiten keek zag hij dat zijn personenauto in brand stond. De auto stond geparkeerd op de rijbaan van de doodlopende weg. De brandweer moest uitrukken om het vuur te blussen. Het vuur is vermoedelijk begonnen bij het rechter voorwiel. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Drie auto's tegen elkaar
Zwaagdijk, maandag 11 november 2002.
Maandagochtend omstreeks 8.20 uur zijn drie auto's tegen elkaar gebotst op de Westfrisiaweg in Zwaagdijk. De auto's reden achter elkaar over de Westfrisiaweg vanuit de richting Enkhuizen. De voorste van de drie auto's remde plotseling, waarna de andere twee auto's niet meer tijdig konden remmen en tegen elkaar op reden. De eerste automobilist, een 28-jarige inwoner van Enkhuizen, heeft nekklachten aan het ongeval overgehouden.