Gemeente Zwolle

Print pagina

Werkzaamheden kruising Rijnlaan-Zwartewaterallee en Monteverdilaan-Zwartewaterallee


Datum uitgave: 08-11-2002

Onderwerp: Verkeer en vervoer

Maandag 11 november tot en met donderdag 14 november start de gemeente met werkzaamheden op de kruising Rijnlaan / Zwartewaterallee. Van maandag 18 november tot en met donderdag 21 november is de kruising Monteverdilaan / Zwartewaterallee aan de beurt. Onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kunnen wijzigingen in de planning noodzakelijk maken.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de
verkeerslichtinstallaties (vri's) op de bovengenoemde kruispunten. Deze zijn na ruim 15 jaar aan vervanging toe. Verder moeten er ten behoeve van de nieuwe vri's nieuwe detectielussen (dit zijn lussen die de verkeersregelinstallaties aansturen) in het wegdek worden aangelegd.
Tijdens de werkzaamheden neemt een tijdelijke verkeerslichtinstallatie het over van de bestaande. Daarnaast wordt het aantal rijstroken op de kruising teruggebracht naar twee tijdens de werkzaamheden.

Gevolgen voor verkeer
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, sluit de gemeente op de kruispunten één rijstrook af. Het verkeer wordt gedurende de werkzaamheden naar de ander rijstrook geleid. Automobilisten moeten daarom rekening houden met vertragingen.

Bron: Communicatie
Datum van 08-11-2002 tot 21-11-2002