Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t
11 november 2002

Samenvoeging activiteiten Newconomy en Citee

Verlies Newconomy over derde kwartaal verder afgenomen.

De directies van Citee B.V. en Newconomy N.V. delen mee dat definitief overeenstemming is bereikt over de samenvoeging van beide ondernemingen. Newconomy neemt daartoe met ingang van 1 oktober 2002 alle aandelen Citee over tegen betaling van 25.300.000 nieuw uit te geven aandelen Newconomy en EUR 9 miljoen in contanten. Verwacht wordt dat de transactie over 2003 een positieve bijdrage zal leveren aan het resultaat van Newconomy. Over het derde kwartaal van 2002 heeft Newconomy een negatief resultaat behaald van EUR 0,3 miljoen ten opzichte van EUR 2,5 miljoen negatief over het derde kwartaal van 2001. De eerder uitgesproken verwachting dat Newconomy over het jaar 2003 behoudens onvoorziene omstandigheden een nettowinst zal realiseren blijft gehandhaafd.

Het resultaat over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt EUR 1,2 miljoen negatief ten opzichte van EUR 25,4 miljoen negatief over de vergelijkbare periode vorig jaar. Ook over het vierde kwartaal wordt nog een beperkt verlies verwacht. Door de winstgevende verkoop van een optie op eigen aandelen in het tweede kwartaal van dit jaar blijft de toevoeging aan de overige reserves en de kasstroom tot en met september positief met EUR 0,46 miljoen. Het eigen vermogen per 30 september bedraagt ruim EUR 10 miljoen ten opzichte van EUR 5,1 miljoen vorig jaar.

De overname van alle aandelen Citee is betaald met 25.300.000 nieuw uit te geven aandelen Newconomy en EUR 9 miljoen in contanten. Het contante gedeelte wordt voor de helft uit eigen middelen betaald en voor het overige wordt, door de verkopende aandeelhouders van Citee, een achtergestelde lening verstrekt. Daarnaast is een earn-out regeling afgesproken waarbij afhankelijk van het resultaat van Citee over het boekjaar 2003 tot maximaal 8.000.000 nieuwe aandelen Newconomy zullen worden uitgegeven.

Citee is een moderne system integrator met circa 320 medewerkers. Citee heeft over 2001 een omzet behaald van ruim EUR 38 miljoen en een nettoresultaat van EUR 1,9 miljoen. Voor geheel 2002 wordt een omzetgroei van circa 10% voorzien. Door de ontwikkelingen rondom de buy-out uit Landis eerder dit jaar zal over geheel 2002 een fors lager resultaat worden geboekt. Met de samenvoeging zet Newconomy een belangrijke stap in het omvormen van de onderneming van participatiemaatschappij tot een ICT-dienstverlener nieuwe stijl in combinatie met een aantal participaties die aansluiten bij de kernactiviteiten. Eerder dit jaar al nam Newconomy in dit kader Explainer DC B.V. en 50% van de aandelen van Elsevier Training N.V. over. Citee krijgt door deze stap toegang tot de kapitaalmarkt om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.

De activiteiten van Citee vormen de kern van de nieuwe onderneming. Belangrijke thema's zijn outsourcing van beheer en ondersteuning, ICT-infrastructuurmigraties, E-business en E-learning. Citee zal ook als merknaam gevoerd blijven. Guus Budel en Peter Kastelein zullen worden voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Bestuur van Newconomy N.V. naast de huidige bestuursvoorzitter Willem-Jan van den Dijssel.

Verdere groei van de onderneming zal zowel autonoom geschieden als door middel van gerichte overnames.

Meer informatie:

Citee bv

Postbus 1112, 2280 CC RIJSWIJK

Laan van 's Gravenmade 60

T (070) 337 99 99

E info@citee.nl

I www.citee.nl