Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 11 november 2002

NUTRECO HANDHAAFT WINSTVERWACHTING VOOR 2E HELFT 2002

Voedingsmiddelenproducent Nutreco handhaaft haar winstverwachting voor de laatste zes maanden van 2002.

Nutreco verwacht dat de nettowinst voor het tweede halfjaar hoger zal zijn dan de nettowinst van EUR 58,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Nutreco heeft bij de bekendmaking van de halfjaarresultaten op 6 augustus van dit jaar de verwachting uitgesproken van een hoger nettoresultaat in de tweede helft van 2002 dan in dezelfde periode vorig jaar op basis van een verder herstel van de zalmprijzen. De nettowinst voor het jaar 2002 zal derhalve ongeveer 30% lager uitkomen dan in 2001 (EUR 91,6 miljoen).

De resultaten van Nutreco Agriculture en de visvoeractiviteiten ontwikkelen zich positief. De resultaten van de zalmkweekactiviteiten blijven achter bij de verwachting. Het herstel van de zalmprijzen laat een gemengd beeld zien. De prijzen in Europa zijn minder gestegen dan verwacht, terwijl de prijzen in de Verenigde Staten en Japan zich goed hebben ontwikkeld. Het positieve saldo van reorganisaties, verbetering van inkoopposities, kostenbesparingen en bijzondere baten en lasten zal de lager dan verwachte resultaten van de zalmkweekactiviteiten compenseren.

De publicatie van de jaarcijfers 2002 zal plaatsvinden op 25 februari 2003.

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren 18 Business Units, met meer dan 120 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal 13.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen, Australië en de Verenigde Staten. In 2001 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.835,3 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam), de Euronext 150 Index en de Next Prime Index (Euronext).

Voor meer informatie voor de pers:
Nutreco Holding; Directeur Corporate Communications, dhr. F.A.C.(Frank) van Ooijen Telefoon: 033 - 422 61 41 of 06 55 34 00 12