Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-11-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.15 uur

Snelheidscontrole

ELST Zondagmiddag heeft de politie op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 30 overtredingen geconstateerd.

De controle is gehouden van 14.30 tot 15.30 uur. Van de 349 passerende voertuigen maakten 30 bestuurders een overtreding van de snelheidslimiet. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 69 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Politie lost zaak vernieling school op

DOORN De wijkagent heeft na onderzoek vier jongens opgespoord die verdacht worden van het plegen van diverse vernielingen bij een school aan de Abrikozengaard. Begin september werden bij de school een ruit, regenpijp en een dakgedeelte vernield. In totaal was er sprake van een schadebedrag van 908 euro.

Na onderzoek verhoorde de wijkagent vier jongens uit Doorn in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Inmiddels zijn bekennende verklaringen afgelegd en heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. De 12- en de 14-jarige jongen krijgen een alternatieve straf via Bureau Halt. De 10- en de 11-jarige jongen werken mee aan een STOP-project van bureau Halt, omdat zij te jong zijn voor strafvervolging.