Gemeente Papendrecht

17 oktober 2002

Ondertekening convenant onderwijs AZC

Om de kinderen in de leerplichtige leeftijd die in het AZC verblijven de mogelijkheid te geven naar school te gaan (waarbij bedacht moet worden dat zij meestal niet naar reguliere scholen kunnen omdat deze groep leerlingen dikwijls onvoldoende Nederlands spreekt) is in Papendrecht een uniek samenwerkingsproject opgezet. Het Christelijk Nationaal Onderwijs (CNO) en het openbaar onderwijs van de gemeente Papendrecht zijn namelijk gekomen tot een school speciaal op het terrein van het asielzoekercentrum. Deze school is een dependance van de Anne Frankschool maar het CNO blijft medeverantwoordelijk. De dagelijkse gang van zaken rond de school wordt in een bestuurscommissie geregeld. In de bestuurscommissie nemen plaats de heer A. Snoep als vertegenwoordiger van het CNO-bestuur, de heer K.D.A. Haank als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur, mevrouw J.S. van Biemen als ambtelijk secretaris, de directeur van de Anne Frankschool de heer C.J. Mookhoek en de algemeen directeur van het CNO, mevrouw J.A. Rietveld.
De afspraken rond de bestuurscommissie zijn vastgelegd in het Convenant AZC-school te Papendrecht. Ondertekening van het convenant door burgemeester De Bruin en de voorzitter van het CNO, de heer L.C.D.Lodder, vindt plaats maandag 11 november 2002 tussen 15.30 en 16.15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Vertegenwoordigers van de pers zijn hierbij welkom.

Gemeenteraad komt naar de inwoners toe
De gemeenteraad komt naar u toe! Na de verkiezingen van maart jongstleden zijn de gemeenteraadsleden geen bestuurders meer. Nee, zij controleren nu het bestuur (het college van burgemeester en wethouders) en ze geven aan wat het beleid op hoofdlijnen moet zijn. De rol van de gemeenteraad is nu goed te vergelijken met die van de Tweede Kamer.
De gemeenteraad bepaalt zijn eigen agenda. Daarvoor hebben wij, raadsleden, informatie nodig van Papendrechters zelf. Wat leeft er? Gaat het zoals wij hebben aangegeven?
De gemeenteraad van Papendrecht heeft nu een Platform Maatschappelijke Verkenning geïnstalleerd. Dat maakt het voor u gemakkelijker om in een keer alle fracties te bereiken. In dit platform zit namelijk uit iedere fractie een lid. Het is onze bedoeling meer contact tussen de gemeenteraad en de bevolking of organisaties te creëren. Het is belangrijk zicht te krijgen en te houden op zaken die in Papendrecht spelen en hoe daarover in Papendrecht gedacht wordt. Als Platform zelf willen we geen politieke mening uitdragen (dat doet iedere fractie zelf). Ons doel is de communicatie bevorderen. Het platform geeft aan waarover we in de gemeenteraad moeten praten, waarover we opheldering moeten vragen aan het college, enzovoort.
Wij, de leden van het Platform zijn vanaf nu actief. We komen naar u toe. Maar u kunt ook naar ons toe komen! Binnenkort kunt u ons vinden op de website van de gemeente Papendrecht. Ook kunt u ons allerlei zaken berichten via de post en via e-mail aan de gemeente. Stuur uw brief naar de gemeente, t.a.v. het Platform Maatschappelijke Verkenning/Raadsgriffie. Bij uw e-mail kunt u aangeven dat het bestemd is voor het Platform Maatschappelijke Verkenning/Raadsgriffie. Op 14 november komt het platform weer bij elkaar. Voor die tijd hebben we in tweetallen vier verschillende bezoeken afgelegd. Voor de november-vergadering hebben wij de Papendrechtse Adviesraad Gehandicapten uitgenodigd om van hen te horen wat er bij hen leeft en speelt.

René van Engelen,

Voorzitter van het Platform Maatschappelijke Verkenning (PMV)

Herfstvakantie-activiteiten in Interval
Jeugdcentrum Interval organiseert houdt vrijdag 25 oktober een skatepark. Diverse obstakels zijn opgesteld op het parkeerterrein van het jeugdcentrum (aan de Lange Tiendweg, tussen het zwembad en de sporthal). Er staat een giant funbox van 2 bij 3,5 meter, een wheeliebox, een jumpramp en een midiramp. De activiteit is bedoeld voor skateboarders en inlineskaters. Iedereen is van harte welkom. De activiteiten beginnen om 13.00 uur en duren tot 17.00 uur. Deelname is gratis en voor eigen risico. Bij slecht weer kan deze activiteit geen doorgang vinden.
Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Arjan Versluis van jeugdcentrum Interval (6150993). Een mailtje sturen kan ook: a.versluis@papendrecht.nl Ook dit seizoen organiseert jeugdcentrum Interval weer verschillende rommelmarkten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De eerste rommelmarkt staat gepland op zaterdag 16 november a.s. Opgeven kan nog op telefoonummer 078-6150993 (vragen naar Yolande Kalb). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Enige haast is wel geboden omdat de lijst nu al bijna vol is ! De rommelmarkt zelf vindt plaats tussen 9.00 en 12.30 uur. De toegang is gratis.

Jeugdcentrum Interval start de Taalgymcursus voor peuters van 2,5 tot 4 jaar weer. Tijdens deze cursus leren de kinderen spelenderwijs om te gaan met woorden. De cursus heeft als doel om de achterstand te verkleinen en de peuters voor te bereiden op de basisschool. De cursus bestaat uit 12 lessen en vindt bij voldoende animo plaats op de woensdagochtend tussen 9.00 en 10.30 uur en 10.30 en 12.00 uur. Voor inschrijvingen en info kunt u bellen met jeugdcentrum Interval (Nilgun Selat) telefoonnummer 078-6150993.
Jeugdcentrum Interval houdt zaterdag 2 november een SCREAM PARTY voor jongeren van 13 t/m 16 jaar. The Scream Party begint om 20.00 uur en is afgelopen om 0.00 uur.Kaarten zijn te koop in de voorverkoop op 18 en 28 oktober en 1 november tussen 14.30 en 16.30 uur en kosten 2,50 euro. De kaarten die over zijn worden op de avond zelf verkocht voor 3 euro per stuk. Bel voor info met Interval (078-6150993) en vraag naar Hanneke Lambermont of Nilgun Selat. (Er wordt geen alcohol geschonken tijdens The Scream Party.)

375 Papendrechters tekenen condoleanceregister
De condoleanceregisters voor Z.K.H. Prins Claus zijn gesloten. In Papendrecht hebben 375 mensen hun medeleven betuigd.

Sportmiddag in Papendrecht
Donderdag 24 oktober vindt in sporthal De Donck een sportmiddag plaats voor de basisschoolkinderen van 8 t/m 12 jaar. Er zijn allerlei sporten (zoals voetbal, basketbal en atletiekvormen) en een heleboel verschillende spelletjes te doen van 14.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis. Wel zoekt de organisatie nog vrijwilligers (tegen vergoeding) om de activiteiten te begeleiden. Opgeven als vrijwilliger kan via 078-6150993 (Interval) of 06-11060813.

Uitnodiging herontwikkeling wijkwinkelcentrum Middenpolder volgt Tijdens een in de maand juli gehouden informatiebijeenkomst van de ontwikkelaar van de plannen voor wijkwinkelcentrum Middenpolder werd omwonenden meegedeeld dat vermoedelijk in oktober een volgende, door de gemeente georganiseerde informatie-avond zou volgen. Momenteel is echter duidelijk dat de gemeente meer tijd nodig heeft voor onderzoek om gedegen antwoord te kunnen geven op de op/aanmerkingen die zijn ingediend n.a.v. het schetsplan. De direct betrokkenen ontvangen tijdig bericht en een uitnodiging voor de informatie-avond.

Reconstructie Burgemeester Keijzerweg
De werkzaamheden aan de Burgemeester Keijzerweg verlopen vrijwel volgens planning. Vrijdagavond 18 oktober start de aannemer met de volgende fase, waarin de westelijke rijbaan van de Westkil wordt aangepakt. De Westkil is daarom die vrijdagavond vanaf 19.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer uit de Oostpolder wordt via de Andoornlaan omgeleid.
Het verkeer met bestemming Oostpolder wordt via de Burgemeester Keijzerweg in de richting van de Ketelweg omgeleid en wordt vervolgens op het kruispunt Ketelweg/Rietgorsweg teruggeleid naar de Oostpolder. Daarnaast wordt gelijk het werkvak van de noordelijke rijbaan van de Burgemeester Keijzerweg ter hoogte van de N3 aangepakt. Het verkeer richting N3 wordt omgeleid via de Pieter Zeemanlaan, Willem Dreeslaan en de Kennedylaan.
Het komende weekend werkt de aannemer (met uitzondering van de zondag) dag en nacht door om de werkzaamheden op maandagmorgen zover afgerond te hebben dat de weg weer opengesteld kan worden voor het verkeer. Uiteraard is de voortgang van de werkzaamheden afhankelijk van de weersomstandigheden (met name het aanbrengen van het asfalt en de markeringen zijn hier erg van afhankelijk). Mocht door de weersomstandigheden het werk nog niet volledig zijn afgerond, dan blijft de omleiding langer van kracht.
Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, wordt het verkeer over de nieuwe noordelijke rijbaan geleid. Het zuidelijke wegvak wordt dan gereconstrueerd. Vanwege het grote hoogteverschil tussen het nieuwe wegdek (noordelijke baan) en het bestaande wegdek (zuidelijke baan) is er geen doorgang meer mogelijk van en naar de P. Zeemanlaan. In verband met werkzaamheden aan het fietspad van de zuidelijke rijbaan, is voor fietsers een omleidingroute ingesteld die door middel van gele bebording is aangegeven.
Gedurende de werkzaamheden geldt op het traject een maximumsnelheid van 30 km/h. E.e.a. is op de bebording aangegeven. De medewerkers van de gemeente en de wegwerkers verzoeken de weggebruikers uit veiligheidsoverwegingen nogmaals zich aan de geldende regels te houden. Fietsers wordt verzocht de omleidingroute te volgen die eveneens is aangegeven door middel van bebording. Dit om te voorkomen dat men alternatieve routes zoekt, hetgeen de verkeersveiligheid niet ten goede komt. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Circusvoorstellingen afgelast
De voor woensdag 23 en donderdag 24 oktober geplande voorstellingen van het Magic Circus op de Markt in Papendrecht, gaan wegens het stoppen van het circus niet door.

Nieuwe gemeentegids
Vanaf 31 oktober wordt de nieuwe gemeentegids van Papendrecht huis-aan-huis bezorgd. De gids is opnieuw, in opdracht van de gemeente, verzorgd door uitgeverij City & Tourist Promotions uit Kaatsheuvel.
De gemeentegids wordt jaarlijks geactualiseerd, in een oplage van ca. 15.000 exemplaren in de gemeente verspreid en is een betrouwbare informatiebron voor nieuwe inwoners en bedrijven. De gemeente gebruikt de gids tevens als promotie-materiaal. De gemeente is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud; de uitgever voor de advertentiepaginas. De kosten van de jaarlijkse uitgaven worden gedekt door de advertentie-inkomsten.
Wie wijzigingen of nieuwe vermeldingen voor het jaar 2003 door wil geven, kan gebruik maken van de bon in de gemeentegids.