Ingezonden persbericht

Amsterdam - 11 t/m 16 November Studenten simuleren VN

UNISCA Conferentie met als thema 'Peace and Security'

AMSTERDAM, 20021111 -- De United Nations International Student Conference of Amsterdam (UNISCA) is een simulatie van een Verenigde Naties-conferentie. De conferentie biedt ruim 300 studenten uit binnen- en buitenland de mogelijkheid om kennis te maken met de internationale politiek en geeft hen een beter inzicht in de werking van de VN. Ook maakt de conferentie duidelijk hoe jonge academici denken over de politieke toekomst van de VN. De officiële opening vindt plaats op 12 November om 9.00 uur in de Rode Hoed. De conferentie duurt tot en met Zaterdag 16 november. Gastsprekers o.a. Rector Magnificus UvA en Mevr. Nane Annan.

De deelnemers van de conferentie zijn afkomstig van universiteiten uit onder meer de Verenigde Staten, Mexico, Georgië, Bhutan, Brazilië en verscheidene Europese landen. Ze vertegenwoordigen ieder een VN-lidstaat - die niet correspondeert met hun eigen nationaliteit - of een door de VN erkende organisatie, zoals Amnesty International. De studenten moeten zich inleven in de politiek en de standpunten van het betreffende land. Vanuit dit perspectief discussiëren zij over de problemen op de VN-agenda zoals de situatie in Irak, AIDS/HIV en kindsoldaten en proberen zij creatieve oplossingen aan te dragen. Gastsprekers* tijdens de conferentie zijn onder meer, Dhr. de Vries (Europese Commissie) en prof. J. Doek (Chairperson of the Comm. On the Rights of the Child-VN), Dhr. J.P. Huges (Akzo Nobel), Mevr. A.M.A. van Ardenne (demissionair staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking) en prof. Dhr. Paul van der Heijden (Rector Magnificus UvA). Ook spreken er afgevaardigden van de NOVIB en de World Population Foundation, en maakt Mevrouw Nane Annan haar opwachting*.

UNISCA bevordert de communicatieve vaardigheden van studenten, waaronder het spreken in het openbaar. De deelnemers komen in contact met verschillende culturen en hun politieke standpunten en doen ervaring op met parlementaire vormen van debat en het verwoorden van politieke statements. Daarmee vormt UNISCA een goede leerschool voor studenten die zich willen verdiepen in de wereld van de internationale betrekkingen.

De voertaal tijdens de conferentie is Engels. Voor meer informatie en het programma: www.unisca.org


* Onder voorbehoud.