Ingezonden persbericht

Debat toekomst Hoger Onderwijs

UTRECHT, 20021106 -- Maandagavond 11 november wordt er een debatavond georganiseerd in Delft. Hierbij zullen woordvoerders van politieke partijen, brancheorganisaties en studentenorganisaties de discussie aangaan over keuzevrijheid, deregulering en privatisering. Voorzitter Linda van Beek: "Met de geplande acties van 12 november voor de deur is het tijd om eenieders standpunten nogmaals te verduidelijken. Dit debat zal daar aan duidelijkheid in scheppen."

Aanleiding voor het debat is de grote zorg die onder de studenten leeft over de ontwikkelingen in het Hoger Onderwijs. De bezuinigingen, die het demissionaire kabinet opgelegd heeft, zijn de nekslag voor de kwaliteit, toegankelijkheid en keuzevrijheid van het Hoger Onderwijs en tevens uiterst schadelijk voor de ontwikkeling van Nederland als kenniseconomie.

Op 12 november zullen naar aanleiding van de kabinetsplannen verspreid over het land acties plaatsvinden en een grote demonstratie in Den Haag. De organisatoren van dit debat willen op een inhoudelijke wijze aandacht vragen voor de ernstige problematiek in het Hoger Onderwijs.

Het debat wordt georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Vereniging van Studie- en Studentenbelangen te Delft (VSSD), de Organisatie Rationele Studenten (ORAS) en Studenten Techniek In Politiek (STIP). De inhoud van het debat zal de toekomst van het Hoger Onderwijs zijn en vindt plaats in de senaatszaal van de aula van de Technische Universiteit Delft. Woordvoerders van CDA, SP en D66 hebben toegezegd mee te doen aan het debat en de verwachting is dat ook andere partijen zullen deelnemen. Daarnaast zullen VSNU, HBO-raad, ISO, LSVb en platvorm 12 november aanwezig zijn.

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is de grootste landelijke studentenorganisatie en vaste overlegpartner van de Minister van Onderwijs. Bij het ISO zijn ongeveer 160.000 studenten aangesloten.



Ingezonden persbericht