Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-11-2002

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 11 november
Nederland 2 - 19.28 uur

TELEFOONAANBIEDER 02 DUPEERT KLANTEN

Mobiele telefoonaanbieder O2 (voorheen Telfort) maakt van zijn administratie een chaos. De redactie van het TROS-consumentenprogramma RADAR ontving honderden klachten van gedupeerden. Maandag 11 november komen deze klachten aan de orde.

Een aantal voorbeelden: O2-klanten krijgen rekeningen voor abonnementen die ze niet hebben afgesloten, worden aangeslagen voor bedragen die ze allang hebben betaald of direct geconfronteerd met een deurwaarder, nog voordat ze ooit een rekening van O2 hebben ontvangen. Bij de klantenservice worden ze vervolgens van het kastje naar de muur gestuurd. De RADAR-studio zit vol met ontevreden O2-klanten die de buik vol hebben van deze klantonvriendelijke behandeling. Uiteraard wordt ook O2 om een reactie gevraagd.

Paniekaanvallen, huilbuien en zware depressiviteit zijn maar een paar bijwerkingen van anti-rook pil Zyban. Het programma RADAR dook in de historie van dit medicijn. Het blijkt een uit de VS afkomstig afgekeurd anti-depressivum te zijn, met reële gevaren voor de gebruiker. Daarnaast worden vraagtekens gezet bij de effectiviteit van deze 'wonderpil'.

De presentatie en eindredactie van RADAR is in handen van Antoinette Hertsenberg.


Meer informatie is te vinden op de internetsite: www.trosradar.nl.