Rijksvoorlichtingsdienst


Afzender: RVD / KH
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 11-11-2002 13:13

MEDEDELING VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

SCHADEVERGOEDING IN ZAAK PRINS CLAUS VS. PRIVE NAAR AL-FALAH JONGERENHUIS IN QUETTA, PAKISTAN

De schadevergoeding, die het weekblad Privé heeft betaald als finale kwijting naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 2 oktober 2002 in de zaak die Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden op 4 juni 2002 had aangespannen, zal conform de wens van Prins Claus ter beschikking worden gesteld van het Al-Falah jongerenhuis in Quetta in Pakistan.
Over de hoogte van de schadevergoeding worden geen mededelingen gedaan.

Het Al-Falah jongerenhuis is dertig jaar geleden opgericht door de Nederlandse Fransiscaan Otto Postma om jeugd uit de kleine lokale christelijke gemeenschap de mogelijkheid te bieden voor onderwijs en persoonlijke vorming.
Prins Claus kwam tijdens een werkbezoek aan Pakistan in 1989 in contact met het werk van Otto Postma.
Pater Postma overleed in september 2002. Na zijn overlijden werd in Nederland de Stichting 'Friends of Al-Falah' opgericht met als doel het bevorderen van onderwijs en jongerenwerk onder minderbedeelde groepen in Quetta en het voortzetten van het jongerenhuis in de geest van pater Postma.

Sinds de oprichting van het Al-Falah jongerenhuis hebben zo'n 1500 kinderen onderwijs en maatschappelijke vorming gekregen.

Belangrijkste inkomstenbron voor het huis zijn vrijwillige giften en bijdragen.



Rijksvoorlichtingsdienst