Ingezonden persbericht


Eerste gateway tussen MMS en i-mode operationeel

ROTTERDAM - De eerste gateway tussen MMS en i-mode is sinds afgelopen weekend operationeel. Het Rotterdamse internetbureau Intermax is er in geslaagd de twee platforms met elkaar te koppelen. Dankzij de nieuwe ontwikkeling kunnen gebruikers van Ben nu afbeeldingen via MMS verzenden naar een i-mode toestel. Op korte termijn worden ook Vodafone en O2 aangesloten.

Bij de verwerking van afbeeldingen wordt gebruik gemaakt van MySnap (www.mysnap.nl), de i-mode dienst die enkele weken geleden door Intermax is gelanceerd. MySnap voorzag al in de behoefte aan picture messaging op het i-mode platform, maar breidt haar functionaliteit nu dus uit richting MMS.

De gateway tussen MMS en i-mode is een doorbraak in het streven naar volledige interoperabiliteit tussen de netwerken van verschillende telecomproviders. Intermax loopt hiermee ver vooruit op officiële ontwikkelingen van mobiele aanbieders. Zo kondigde KPN onlangs aan pas na het eerste kwartaal van 2003 met MMS te komen voor gebruikers van i-mode.

Op dit moment werkt de koppeling alleen van MMS naar i-mode. Met Ben, Vodafone en O2 worden echter gesprekken opgestart om ook het verzenden van afbeeldingen vanuit i-mode naar hun netwerken mogelijk te maken.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+



Ingezonden persbericht