Ingezonden persbericht

Persbericht

MACROMEDIA STELT DE KRACHT VAN WEB PUBLISHING TER BESCHIKKING VAN IEDEREEN

MET MACROMEDIA CONTRIBUTE

Nieuw product maakt het updaten van websites net zo eenvoudig als tekstverwerking, het betekent een enorme troef voor zakelijke gebruikers en verlicht de taak van web professionals

Utrecht, 11 november 2002 - Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) lanceerde vandaag Macromedia Contribute, een baanbrekende nieuwe desktop applicatie waarmee iedereen in een oogwenk web content kan updaten, toevoegen en publiceren op bestaande websites, zonder meer technische kennis te vereisen dan basis tekstverwerking. Macromedia Contribute maakt het Internet nog toegankelijker door web publishing mogelijk te maken voor gebruikers zonder technische achtergrond, en door tevens professionele website-beheerders voldoende controle te bieden. Macromedia Contribute is geschikt voor elke HTML website, ook de websites die manueel werden gecodeerd, of werden Gecreëerd met tools zoals Macromedia Dreamweaver MX of Microsoft FrontPage. Macromedia Contribute voor Windows is vanaf december verkrijgbaar en wordt verkocht voor de introductie prijs van Euro 105. U kunt nu al een technologische preview downloaden op
http://www.macromedia.com/go/contribute/.

"Macromedia Contribute vertegenwoordigt een nieuwe productvisie van Macromedia, die een geheel nieuw gebruikerspubliek bereikt met een prachtige oplossing, die onze huidige designers en ontwikkelaars werk uit handen neemt en hen in staat stelt om de technologiecurve een stap voor te blijven," verklaart Rob Burgess, chairman en CEO van Macromedia. "Contribute brengt het speelveld van de web content contribution op een gelijk niveau, en zorgt ervoor dat wachten op een overbelaste webmaster om de website up-to-date te houden voorgoed tot het verleden behoort."

Van bedrijven tot overheidsinstellingen, van het onderwijs tot kleine ondernemingen, iedereen die web content wil aanpassen moet een beroep doen op professionals met specifieke vaardigheden, zelfs voor kleine wijzigingen. Professionele gebruikers willen snel wijzigingen aanbrengen in hun web content, maar ze zijn niet bereid om uren te besteden aan het leren van web development software en nieuwe processen. Contribute stelt de gebruikers in staat om in een handomdraai content op het Internet te plaatsen, en beschermt hen tegen onachtzame vergissingen. Daarnaast zorgt Contribute er voor dat web professionals die de website bouwen, volledige controle houden over de stijl, de lay-out en de code standaarden.

"Naarmate de technologie voor het beheren van web content verder evolueert, worden eenvoudige architectuur, lage kosten, snelle installatie en gebruiksgemak belangrijke elementen van differentiatie," zegt Lou Latham, research analyst, Gartner, Inc. "Nieuwe producten die snelle en gemakkelijke web editing bieden voor niet technische gebruikers zullen zeker bijval vinden als ze aan deze criteria voldoen."

Macromedia Contribute stelt web developers in staat om het onderhoud van de web content te delegeren en tegelijkertijd het design, de code en de functionaliteit van de site te beschermen. Contribute kan in enkele minuten tijd worden uitgerold met behulp van gecodeerde verbindingssleutels en permission groups. Contribute bewaart ook een dynamisch historisch overzicht van de wijzigingen aan de Internet pagina's, zodat de gebruikers de wijzigingen eenvoudig kunnen annuleren en over kunnen schakelen van de ene paginaversie naar de andere. De kwaliteit van de code wordt bovendien gewaarborgd, want Contribute is gebouwd op de centrale HTML authoring engine van Macromedia Dreamweaver MX, de favoriete keuze van meer dan 90 procent van de web professionals.

"Macromedia Contribute laat al onze content owners toe volledige controle over de inhoud van hun website uit te oefenen, ongeacht hun functie," zegt Christopher L. Rogers, hoofd programmeur/analyst, training systemen en ondersteuning, The Boeing Company. "Contribute geeft onze teamleden de mogelijkheid om makkelijk en efficiënt deel uit te maken van het informatieproces. Dankzij een intuïtieve gebruikersinterface, content release management tools, krachtige administration controls en publicatie met één druk op de knop, zorgt Contribute ervoor dat web content management toegankelijk wordt. Op die manier kunnen de echte webmasters zich concentreren op het ontwerp van de website en de gebruikerservaring."

Met Macromedia Contribute kan de gebruiker web content up-to-date brengen in drie eenvoudige stappen. De gebruikers gaan naar de Internetpagina die ze willen updaten, passen de pagina aan en publiceren hun up-to-date pagina op de website. Contribute is ook geïntegreerd met Microsoft Word en Excel, zodat de gebruikers Word- of Excel-bestanden kunnen slepen en plaatsen van hun desktop naar een pagina. De content wordt gepubliceerd zonder dat er iets wordt gewijzigd aan de oorspronkelijke opmaak. De gebruikers kunnen de voorlopige versie van de pagina zelfs versturen via e-mail om hem te laten nakijken voordat ze hem publiceren. De pagina's kunnen tevens off-line bijgewerkt worden om ze later te publiceren.

"Macromedia Contribute is zeer gebruiksvriendelijk", zegt Beth Ingram, assistente van de adjunct-directeur van Colorado Area Health Education Center, University of Colorado Health Sciences Center. "Ik geniet ervan dat ik in staat ben om zelf project pagina's te creëren zonder dat ik de web administrator moet inschakelen. Ik heb nu de vrijheid heb om zelf wijzigingen aan te brengen terwijl ik weet dat de gepubliceerde pagina's er elke keer uitzien zoals ik het wil."
Tegelijk met Macromedia Contribute zal er ook een update voor Macromedia Dreamweaver MX beschikbaar zijn om de performantie van Macromedia Dreamweaver MX nog verder te verhogen en de mogelijkheid te bieden om Macromedia Contribute sites te beheren vanuit Dreamweaver.

Macromedia Contribute biedt tevens ongekend support voor de Section 508 toegankelijkheidsvoorwaarden, zodat ook personen met een handicap web content kunnen lezen en creëren. Macromedia Contribute is compatibel met bestaande beveiligingsoplossingen voor netwerken en vereist geen speciale servers of technologie.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID
Macromedia Contribute zal beschikbaar zijn voor Windows vanaf december voor de introductieprijs van Euro 105. Voor onderwijs, overheidsinstellingen en bedrijven zullen er volumelicenties beschikbaar zijn. Macromedia Contribute is verkrijgbaar in het Engels. In 2003 worden de Franse, Duitse en Japanse versies op de markt verwacht.

Macromedia Contribute zal in 2003 beschikbaar zijn voor Mac OS X-gebruikers. Macromedia werkt momenteel samen met Opera Software aan de ontwikkeling van de geïntegreerde browser-technologie die vereist is voor dit product. In december zullen de Dreamweaver MX-gebruikers op het Macintosh-platform een nieuwe update kunnen downloaden om de performantie van Dreamweaver MX te verhogen en het functioneren met Macromedia Contribute te garanderen.

OVER MACROMEDIA
Macromedia (www.macromedia.com/nl) helpt miljoenen designers en ontwikkelaars doeltreffende gebruikersbelevingen te creëren over de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie van rich Internet applications die de internetbeleving radicaal verbeteren.

###
Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo, JRun en Macromedia Flash zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten of andere landen. Java, Jini, J2EE, EJB, JSP, Java Servlet en alle Java en Jini-merken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de V.S. en andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.