Lijst Pim Fortuyn


Ik heb lef, ik stem LPF

Voor het gebouw van de Tweede Kamer werd de fraaie en moderne verkiezingsbus gepresenteerd. In de persruimte van Nieuwspoort gaven kandidaat- lijsttrekker Hilbrand Nawijn, zijn running mate Mat Herben en Mr. Oscar Hammerstein namens het partijbestuur uitleg over de komende campagne.

De LPF heeft voor de kiezer een duidelijke boodschap. Geef ons een tweede kans en Ik heb lef, stem LPF zijn de slogans die op de posters staan. We moeten naar de kiezer toe eerlijk zijn, legde Hilbrand Nawijn uit. Zij zijn teleurgesteld in de afgelopen maanden. Het doel is om weer te gaan regeren. Mocht dit niet lukken, dan zal de LPF met veel inzet oppositie gaan voeren.

De hoofdthemas zijn onder andere veiligheid, immigratie en bureaucratie, aldus Nawijn. Nederland is op deze terreinen niet meer voor honderd procent op orde. Hier wil de LPF snel iets aan gaan veranderen.

De verkiezingscampagne wordt één van de grootste uit de geschiedenis van de Nederlandse politiek. De slogans en de verkiezingsboodschappen worden uitgedragen op maar liefst 1400 bilboards. Tevens rijdt de LPF-bus door het hele land en worden er vliegtuigen ingezet. Ook komen er televisiespots.

De definitieve verkiezingslijst is nog niet vastgesteld. Van de huidige LPF-bewindslieden hebben naast kandidaat-lijsttrekker Hilbrand Nawijn ook de LPF-staatssecretarissen Van Leeuwen, Phoa en Odink aangegeven op de lijst te willen. Andere kandidaten worden door Mr Oscar Hammerstein en Mat Herben geselecteerd. Nadere informatie over de verkiezingslijst volgt binnenkort.

door Bart Bakker