Nieuw-Vlaamse Alliantie


REACTIE N-VA KORTRIJK OP HET TIJDELIJK TERUGTREDEN VAN BURGEMEESTER DE CLERCK (11/11/02)

In de marge van de bekendmaking van de uitslag van de CD & V-voorzittersverkiezing liet burgemeester Stefaan De Clerck weten dat hij zich begin 2003 volledig zou toespitsen op het CD & V-voorzitterschap en op de voorbereiding van de parlementsverkiezingen van juni 2003.

De CD & V kiezers die Stefaan De Clerck een mandaat gaven om voluit voor Kortrijk te gaan, worden hiermee in hun hemd gezet. De burgemeester van Kortrijk pleegt woordbreuk. In zijn verkiezingspropaganda stelde De Clerck immers onomwonden: Ik ben klaar voor de opdracht, voor een engagement op lange termijn, als u dat wenst.. Sindsdien heeft De Clerck in talloze interviews verklaard dat het partijvoorzitterschap en het burgemeesterschap gemakkelijk te combineren waren. Tijdens de gemeenteraad van oktober nog wimpelde de CD& V de vaststelling dat Kortrijk een fulltime burgemeester verdient weg. Uiteindelijk treedt de burgemeester van Kortrijk toch terug.

Op zich vinden we dit een logische beslissing. Wij hebben steeds de stelling verdedigd dat Kortrijk een burgemeester verdient die zich volledig kan wijden aan het bestuur van zijn stad, en dat niet alleen in een verkiezingsperiode.

De regeling die nu blijkbaar werd uitgewerkt dient de transparantie niet. We tasten in het duister over de inhoud en de duur van de tijdelijke regeling. Stefaan De Clerck heeft ook aangekondigd dat hij samen met schepen Destoop de koers zal uitstippelen.

Tijdens de gemeenteraad van november zal gemeenteraadslid Lieve Vanhoutte interpelleren over de vervanging van Stefaan De Clerck door schepen Destoop. De Kortrijkzaan heeft immers het recht om te weten wie hem echt bestuurt. Hij werd al lang genoeg bedot.

Auteur:
N-VA - Kortrijk
Lieve Vanhoutte, gemeenteraadslid N-VA, en Louis Ide, afdelingsvoorzitter N-VA Kortrijk

Meer informatie:
Contactpersoon: Lieve Vanhoutte
Telefoon: 056/25.60.07
E-post: lieve.vanhoutte@n-va.be


---

Ledenblad
Volle Manen