Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-11-2002 3e persbericht van maandag 11 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Brom- en snorfietscontrole
In Woensel zijn maandagmiddag en avond op een aantal plaatsen brom- en snorfiets-controles gehouden. Er werkten in totaal 12 politie-mensen aan mee. In totaal werden er 54 bekeuringen uitgedeeld: onder meer 28 voor een te hoog vermogen, 8 voor het zonder helm rijden, en 6 voor het rijden zonder bromfietscertificaat. Er werden vijf brommers inbeslaggenomen, onder meer voor een te hoog vermogen. Een 14-jarige jongen kreeg een bekeuring omdat hij op een brommer reed terwijl dat nog niet mag.

Helmond: Man aangehouden in verband met overval Een man van 38 uit Helmond is maandagmiddag rond 15.45 uur op de Wolfstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op een supermarkt aan de 2e Haagstraat in Helmond op 9 oktober jl. De caissière werd daarbij bedreigd met een mes. De buit bedroeg enkele honderden Euros. De rol van de vandaag aangehouden verdachte wordt nog onderzocht.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Molenstraat en op de Bakelsedijk zijn maandag snelheidscontroles gehouden. Tussen 8.40 en 11.40 uur werden op de Bakelsedijk 595 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 57 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u; er mag daar 50 km/u worden gereden. Van 12.50 uur tot 15.30 uur werden er 1117 voertuigen gecontroleerd op de Molenstraat. Daarvan reden er 59 te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 80 km/u, waar 50 km/u mag worden gereden.

Helmond: Fietster gewond bij aanrijding
Een vrouw van 75 uit Helmond is maandagmiddag rond 16.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste op de kruising Dorpsstraat/Stilpot, en kreeg daar geen voorrang van een 79-jarige automobiliste uit Helmond. De fietster is met nog onbekend letsel opgenomen in het Elkerliekziekenhuis.

Breugel: Gewond na valpartij
Een 18-jarige vrouw uit Breugel is maandagmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt nadat ze met haar snorfiets was gevallen. Dat gebeurde op een houten bruggetje bij de Stakenburgstraat. Het bruggetje was glad, waardoor de snorfiets weggleed en de vrouw op de grond viel. Ze is met rugletsel naar het MMC in Eindhoven gebracht.

Bladel: Verdachte mishandeling aangehouden
Een jongen van 17 uit Bladel is maandagmiddag rond 17.15 uur in de Herman Heijermanslaan aangehouden omdat hij een 17-jarige plaatsgenoot zou hebben mishandeld. Dat zou kort voor de aanhouding zijn gebeurd in de Tuinstraat. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.