FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Verscherpte controles stapelwagens leveren eerste resultaten op (11-11-02)

Als gevolg van de vermissingen van stapelwagens heeft FloraHolland haar controles fors geĂŻntensiveerd. Tijdens een onaangekondigde afsluiting van het veilingterrein in Naaldwijk, die twee uur duurde, zijn 212 vrachtwagens aangehouden. Dit is vier procent van de dagelijkse stroom vrachtwagens. In een van de vrachtwagens zijn vier stapelwagens zonder slotplaat aangetroffen. Deze koper heeft een boete van 2000 euro gekregen. Het onaangekondigd afsluiten van de veilingterreinen in Naaldwijk en Bleiswijk zal een structureel karakter krijgen.

Daarnaast zijn extra medewerkers van FloraHolland ingezet om controles te kunnen uitvoeren. Een speciale controleploeg voert een verhoogd aantal controles uit op de vestigingen in Naaldwijk en Bleiswijk. Zij lopen en fietsen in de kopersgebieden om onjuistheden op te sporen. Daarnaast trekken zij ook diverse tips op het veilingterrein of in het land na.

Afgelopen week zijn de eerste nieuwe slotplaten uitgegeven. De nieuwe slotplaat en de stapelwagen worden bij het op- en afsleutelen gescand. Door deze vorm van registratie kan FloraHolland de bewegingen van de slotplaten en daarmee de stapelwagens door de keten volgen. De verwachting is dat begin 2003 alle slotplaten vernieuwd zijn.

Deze maatregelen vloeien voort uit het feit dat FloraHolland de afgelopen drie jaar is geconfronteerd met een extreem groot aantal vermissingen van stapelwagens. Naast de verscherpte controles heeft FloraHolland diverse beheersmaatregelen genomen, waaronder het versneld invoeren van nieuwe slotplaten. Daarnaast is het bedrijfsrecherchebureau Hoffmann ingehuurd. Tips kunnen doorgegeven worden aan het Concernbureau Logistieke Middelen via telefoonnummer 0174-635370 of via e-mail info@hoffmannBV.nl