Gemeente Leiden

Persbericht

Extra ambulance (persbericht van CPA Hollands Midden)

Publicatiedatum: 11 november 2002

De CPA en de ambulancediensten in de regio Hollands-Midden hebben in samenwerking met de Zorgverzekeraars voor de komende maanden een extra ambulance tot hun beschikking, ten behoeve van het bestelde vervoer van en naar de ziekenhuizen in de regio.

Deze extra ambulance wordt ingezet naar aanleiding van signalen uit de ziekenhuiswereld over de problemen die ontstaan door een tekort aan vervoerscapaciteit, met name buiten kantooruren. Hierdoor konden niet alle patiënten vanuit het ziekenhuis 's avonds en in het weekeinde op tijd vervoerd worden

Vanaf dinsdag 12 november aanstaande is er nu dus een extra ambulance beschikbaar die op werkdagen tussen 16.00-00.00 uur en in de weekeinden tussen 09.00-17.00 uur patiënten tussen ziekenhuizen onderling kan vervoeren.

(De nieuwe ambulance, wagen 922, vertrekt voor de eerste rit om 16.00 uur vanaf Ambulancebedrijf Gebr. De Jong BV, Pesthuislaan 8)

Hiermee blijft de spoedparaatheid voor 112-meldingen in stand en wordt tegelijkertijd voorkomen dat ziekenhuispatiënten onnodig lang moeten wachten op vervoer.

De Zorgverzekeraars hebben tijdelijke extra financiële middelen toegezegd, onder de voorwaarde dat de ambulancesector en de ziekenhuizen nadere afspraken maken over het optimaliseren van vraag en aanbod van besteld vervoer per ambulance.

Inmiddels is daarom overleg gaande tussen de ziekenhuizen en de ambulancesector waarin naar oplossingen wordt gezocht om het bestelde ambulancevervoer van- en naar ziekenhuizen nog verder te stroomlijnen.

Met het beschikbaar komen van extra ambulancecapaciteit is voor de korte termijn een oplossing gevonden voor de problemen van de ziekenhuizen en is de ruimte ontstaan om verbeteringen in de transportlogistiek te onderzoeken en te implementeren.

Dankzij een goede samenwerking tussen Zorgverzekeraars, ziekenhuizen, ambulancediensten en CPA is hiermee een belangrijke stap naar verdere verbetering van de patiëntenzorg gezet.

Deze pagina is gewijzigd op 13-11-2002