Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Bijzondere kinderen, gewone vragen?

Dinsdag 12 november 2002: vijfde Dag van het chronisch zieke kind

25 september 2002

Hoe betrek je chronisch zieke kinderen en jongeren bij de zorg? Wat kan het onderwijs een chronisch ziek kind bieden als dit kind in het ziekenhuis, thuis of op school is? Welke mogelijkheden hebben chronisch zieke kinderen later op de arbeidsmarkt? En wat betekent een chronische ziekte nu eigenlijk voor de kinderen zelf en hun ouders? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de vijfde Dag van het chronisch zieke kind die het NIZW / Innovatiepartner voor zorg en welzijn op dinsdag 12 november 2002 organiseert in Driebergen. De dag is bedoeld voor iedereen die persoonlijk of professioneel betrokken is bij chronisch zieke kinderen.

Wensen en behoeften
De Dag van het chronisch zieke kind is een onderdeel van de Week van de Chronisch Zieken en vindt voor de vijfde -en laatste- keer plaats. De dag staat in het teken van de wensen en behoeften van chronisch zieke kinderen en hun ouders. Uitgangspunt hierbij is de betrokkenheid van de kinderen en jongeren zelf.

Uiteenlopend
In de ochtend vinden plenaire sessies plaats. Aan de orde komen onder andere de gevolgen van het succes van de kindergeneeskunde en knelpunten in zorg en maatschappelijke participatie. Het intermezzo wordt verzorgd door een theaterproject met chronisch zieke kinderen. Na de lunch kunnen de deelnemers kiezen uit workshops met uiteenlopende onderwerpen: van fotografie om de beleving van jongeren in het ziekenhuis te achterhalen tot een virtuele wereld voor chronisch zieke kinderen, en van het betrekken van kinderen en ouders bij de zorg tot internationale uitwisselingsprojecten voor jongeren met een handicap.

Mogelijk
De vijfde Dag van het chronisch zieke kind is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, het Nationaal Revalidatiefonds, de Nederlandse Hartstichting, de Nierstichting Nederland, Nationaal Epilepsiefonds en GlaxoSmithKline Zeist.

Deelname
Kosten voor deelname bedragen ¤ 35,-, inclusief congresmap, lunch, koffie en thee. Aanmelden is mogelijk tot 22 oktober 2002, met behulp van het on line aanmeldingsformulier op www.nizw.nl/congres. Meer informatie over de inschrijving is te verkrijgen bij het NIZW / Cursus- en Congresbureau, telefoon
(030) 2306 398, fax (030) 2306 490, e-mail congres@nizw.nl. Informatie over de inhoud van de dag is beschikbaar bij Petra van Leeuwen-den Dekker of Trudy Schreuder Goedheijt, telefoon (030) 2306 311.

Laatste update: 30 september 2002