Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

29 oktober 2002

Internationale HandelsManifestatie 2002

Twente, grensverleggend!

Dinsdag 12 november 2002 vindt in de Hengelose Schouwburg de eerste Internationale HandelsManifestatie plaats. De aanmeldingen van deelnemers stromen gestaag binnen. Het programma staat vast en biedt al deze bezoekers inmiddels een zeer gevarieerd, kwalitatief hoogstaand programma.

Workshops

De vier participanten van IHM 2002 staan garant voor een deskundige invulling van de diverse workshops. Deze belichten aspecten op het gebied van im- en export in Midden- en Oost-Europa en in Duitsland. Tevens komen de algemene, praktische en financiële aspecten van internationale handel aan bod. De titels van de workshops geven dit reeds aan: Juridische aspecten en agenturen in Duitsland , Risicomomenten bij het internationaal zakendoen , Zakendoen met Rusland, Polen en Oekraïne en Exportbeleid en strategie .

Landenspreekuren

Zestien specialisten op gebied van internationale handel vertegenwoordigen elf landen; België, China, Duitsland, Frankrijk, Oekraïne, Polen, Rusland, Scandinavië, Spanje, USA en Verenigd Koninkrijk. Door middel van korte, persoonlijke sessies van ongeveer een half uur brengen deze landendeskundigen hun kennis over aan de deelnemers die dit wensen.

Bedrijfsbezoeken

Verschillende internationale ondernemingen in Twente stellen hun bedrijf open voor een bedrijfsbezoek tijdens de IHM 2002: Beijer Transport & Logistics BV, Bleckmann Group BV, Muller Fashion Services BV, Polaroid Europa BV, Bolletje BV, Koninklijke Grolsch NV, BV Twentsche Kabelfabriek en Van Gend en Loos Euro Express BV.

Informatiebeurs

Gedurende de gehele dag vindt een informatiebeurs plaats waar de participanten; ETT, KvK, Saxion Hogeschool, TES en hoofdsponsor ABN AMRO Bank zich presenteren. Daarnaast wordt ook het bedrijfsleven en het onderwijs vertegenwoordigd door beursdeelname van onder andere: Bleckmann Group BV, Expeditiebedrijf Wim Bosman BV, Exxtra, ROC Oost Nederland, Rugo Logistics BV en Stratech automatisering.

Lagerhuis Discussie

Aan het einde van de dag volgt de Lagerhuis Discussie waar Victor Deconinck prominenten als Jacqueline van Zwol, Jan Cramer, Thijs Bennink, Wilma van Ingen en de bezoekers de gelegenheid geeft hun stellingen te verdedigen en hierover hun meningen te geven.

Op te vragen als digitaal bestand: - Foto Victor Deconinck


- Logo IHM 2002
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Projectmanager IHM 2002, Marlou Bullens

Tel: +31 74 25 95 200 Fax: +31 74 37 61 101

E-mail: marlou.bullens@ihmtwente.nl

Internet : www.ihmtwente.nl