Hollandsche Beton Groep

Persberichten
4 november 2002
Officiële start bouw woningen fase IIa Blankenborch in Vianen

Vianen - Mevrouw S.W.M. Allard-de Greeff, wethouder van de gemeente Vianen, geeft dinsdag
12 november het officiële startsein voor de tweede fase van het woningbouwproject Blankenborch.
HBG Vastgoed heeft de nieuwbouwwijk Blankenborch aan de rand van het centrum van Vianen ontwikkeld in samenwerking met de gemeente.

Blankenborch omvat circa 470 vrije sector woningen. De wijk wordt gerealiseerd in drie fases.
Fase IIa bestaat uit 24 Tuinwoningen, 24 Laanwoningen en 13 twee-onder-een-kapwoningen.
HBG Volker Bouwmaatschappij bouwt de woningen. Deze aannemer heeft eveneens de woningen uit de eerste fase gerealiseerd.

De Tuinwoningen zijn rij- en hoekwoningen, verdeeld over twee blokken. Deze woningen hebben een speels ontwerp, dat wordt benadrukt door de toepassing van zowel baksteen als hout in de voor- en achtergevel. De woningen beschikken over een milieuvriendelijke zonnecollector op het dak, waarmee de bewoners op energiekosten kunnen besparen. De Laanwoningen zijn geschakelde woningen, verdeeld over drie huizenblokken. Dit woningtype telt, evenals de
twee-onder-een-kapwoningen, drie verdiepingen. Het gebruik van afwisselende kleuren metselwerk en verticale gevelelementen geeft de Laan- en twee-onder-een-kapwoningen een eigen karakter.

De wijk Blankenborch is ontworpen door vijf architecten aan de hand van duidelijk geformuleerde ontwerprichtlijnen. Hierdoor is een gevarieerd wijkbeeld ontstaan, waarin de verschillende woningtypen zich weliswaar van elkaar onderscheiden, maar toch goed bij elkaar passen. De Tuinwoningen zijn ontworpen door ZZDP architecten in Amstelveen, de Laanwoningen en de twee-onder-een-kapwoningen door SPRING Architecten in Rotterdam.

HBG Vastgoed en HBG Volker Bouwmaatschappij maken deel uit van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.