Gemeente Zoetermeer

Informatieavond voor ouders over drugs

Dinsdag 12 november, aanvang 20.00 uur, wordt voor ouders van kinderen van tien jaar en ouder een informatieavond over drugs gehouden. De avond vindt plaats bij Parnassia, Brechtzijde 20, en is een gezamenlijk intitiatief van Parnassia, GGD en gemeente Zoetermeer. Aanleiding voor de informatieavond is de landelijke campagne 'Drugs, laat je niks wijsmaken' die 28 oktober officieel van start is gegaan. Deze campagne heeft tot doel de communicatie tussen jongeren en hun ouders over drugs en drugggebruik te stimuleren en te verbeteren.

GeĂŻnteresseerde ouders kunnen zich tot en met maandag 11 november aanmelden voor de informatieavond. Dit kan bij de volgende instellingen:
Parnassia: Audrey Wijks, telefoon 070 - 391 7840, e-mail a.wijks@parnassia.nl
JongerenInformatiePunt, Karen de Smidt, telefoon 079 - 331 0055, e-mail zoetermeer@jip.org
GGD Zuid-Holland West, Elly Glerum, telefoon 079 - 343 0840, e.glerum@ggdzhw.nl

De campagne 'Drugs laat je niks wijsmaken' is ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met GGD'en en instellingen voor verslavingszorg en wordt gefinancierd door het Ministerie van VWS. Door het hele land zullen activiteiten rondom het campagnethema worden georganiseerd. Uit onderzoek en uit vragen die zowel bij de landelijke Drugs Infolijn als bij instellingen voor verslavingszorg binnenkomen, blijkt dat betrouwbare informatie en gesprekken tussen jongeren en hun ouders problematisch druggebruik kunnen voorkomen.

Laatste wijziging: 06-11-2002