Ingezonden persbericht


Staatssecretaris Nijs in debat over hoger Onderwijs. Studenten stellen:
Regeringsbeleid nekslag voor Hoger onderwijs!

Vanmiddag zal om 17.00 in Utrecht een debat plaatsvinden tussen de staatsecretaris OC&W mevr. A. Nijs, CDA 2e Kamerlid C. Joldersma, Groenlinks 2e kamerlid N. Azough en de voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht dhr. J. Veldhuis. Het debat wordt geleid door mevr. D. Verberk, voorzitter van de Universiteitsraad van de Universiteit Utrecht. Centraal in het debat staat het regeringsbeleid aangaande het Hoger Onderwijs en de consequenties ervan voor studenten, docenten, onderzoekers en de Universiteiten en Hogescholen. Het debat is georganiseerd mede ter voorbereiding van de landelijke manifestatie op 12 november in Den Haag door studenten van Actiecomité Utrecht 12 november. Er zal gedebatteerd worden over drie onderwerpen; de bezuinigingen in het HO; onderwijs als handelsproduct en collegegeld differentiatie.

Het debat zal plaatsvinden tussen 17.00 en 18.30 in de Maskerade zaal van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht, Domplein 29. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Actiecomité 12 november; Betty Feenstra (06-41517260)

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom om het debat bij te wonen. Deelnemers aan het debat hebben aangegeven na afloop vragen van de pers te willen beantwoorden.