Gemeente Rheden

Nieuws (08-11-2002)




Dienstverlening via internet

Vanaf dinsdag 12 november draait op deze website een demo van het digitaal loket bouwen en wonen. Met het digitaal loket zet de gemeente Rheden een nieuwe stap in de dienstverlening: de dienstverlening via internet.
Met het project `Digitaal Loket´ wil de gemeente Rheden de burger, van het begin tot het eind, ondersteunen bij zijn vraag. De zogenaamde gemeentelijke productencatalogus vormt het hart van het project. In deze productencatalogus kan iedere geïnteresseerde informatie vinden over 130 producten of diensten van de gemeente zoals paspoort, bouwvergunning, kapvergunning etc. Voor een deel van die producten bouwt de gemeente ook de mogelijkheid in voor het indienen van een aanvraag en de afhandeling van de aanvraag via internet.

De demo Digitaal loket bouwen en wonen, die vanaf volgende week beschikbaar is op de website, is een onderdeel van deze productencatalogus. In dit digitaal loket bouwen en wonen is een tiental producten opgenomen waaronder sloopvergunning, kapvergunning, gehandicaptenparkeerkaart, rioolaansluiting, monumentenvergunning. Voor deze producten kan een geïnteresseerde via een zogenaamd kennissysteem bepalen of dat product voor hem of haar nodig is.

Het project Digitaal Loket loopt nog door tot maart 2003. Het streven is dan voor ongeveer 50 producten een aanvraagformulier op de website beschikbaar te hebben.




Copyright: Gemeente Rheden