Gemeente Utrecht

Wijkveiligheidsschouw in utrecht-zuid

Wijkbureau Zuid nodigt alle bewoners, de leden van de wijkraad Zuid, wijkraadscommissie Zuid, het Bewoners Overleg Lunetten (BOL) en het Bewoners Overleg Tolsteeg (BOTH) uit voor een veiligheidsschouw in hun wijk. Op dinsdag 12 november stappen de deelnemers samen met specialisten van de Gemeentelijke Dienst Stadsbeheer en de wijkagenten op de fiets om de wijk te inspecteren op kleine mankementen. Tijdens de fietsronde kunnen de deelnemers aangeven waar de veiligheid verbeterd kan worden. Dat kan door meer verlichting, extra snoeiwerk of het afsluiten van een donkere hoek. Wel moet het gaan om verbeteringen waarbij veel bewoners baat bij hebben. Ze worden zo snel mogelijk daarna uitgevoerd.

Eén groep gaat door Lunetten fietsen, de andere groep fietst door Hoograven/Tolsteeg. Mochten mensen niet kunnen meefietsen, dan kunnen de wensen en suggesties ook telefonisch of via de mail aan het wijkbureau worden doorgegeven: telefoon 286 3970 of zuid@utrecht.nl.

De pers is van harte uitgenodigd om mee te fietsen. Startpunt is 19.30 uur vanaf wijkbureau Zuid, 't Goylaan 125. De tocht zal ca. twee uur duren. Na afloop is er chocolademelk en glühwein om weer op te warmen.

Utrecht, 11 november 2002.