Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 08.55 uur

Winkeldief bekent nog twee zaken

BILTHOVEN/UTRECHT Met de aanhouding van een 34-jarige winkeldief uit Bilthoven in een winkel aan de Donsvlinder zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur heeft de politie een bedrijfsinbraak en een fietsendiefstal opgelost.

Zaterdagmiddag 9 november j.l. werd de verdachte aangehouden, nadat hij een tas vol met boodschappen niet had afgerekend bij de kassa. Ook kwam er uit zijn jaszakken en onder zijn kleding verschillende goederen te voorschijn. Op het politiebureau bleek de man gesignaleerd te staan en tevens bleek de fiets van de verdachte gestolen te zijn. Na verhoor bekende de man de winkeldiefstal en gaf hij toe zich ook schuldig te hebben gemaakt aan heling.

Ook bekende de man dat hij op 19 september j.l. betrokken is geweest bij een bedrijfsinbraak aan de Padualaan in Utrecht. Bij de bedrijfsinbraak werd gebruik gemaakt van een gestolen auto. De man is ingesloten.

Aanhouding winkeldief

ZEIST Een 68-jarige man uit Zeist is maandagmiddag rond 12.00 uur aangehouden in een winkel aan de Korte Steynlaan nadat hij had geprobeerd goederen mee te nemen zonder hiervoor te betalen.

De man werd aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bekende de man. Hij is met een bekeuring heengezonden.

Met alcohol op achter het stuur

ZEIST Een 53-jarige man uit Leusden is dinsdagmorgen rond 02.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. Bij de blaastest bleek de man teveel alcohol in zijn lichaam te hebben (0,8 promille).

Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een rijverbod van twee uur en een proces verbaal kon de man het bureau later die nacht verlaten.

Man valt van dak

ZEIST Bij een woning aan de Dijnselweg is maandagmiddag rond 15.00 uur een man uit Zeist (leeftijd onbekend) van het dak gevallen. Familieleden waren bezig met een verbouwing.

De man stond op het dak om een zeil te spannen en stapte naast het dak. Vervolgens viel hij ongeveer drie meter naar benden en kwam met zijn hoofd op de stoeptegels terecht. De man is buiten kennis overgebracht naar het UMC.

Het is niet bekend hoe het nu met de man gaat.

Snelheidscontroles
BINNENSTCHT Op diverse plaatsen in het district is maandag gecontroleerd op snelheid. Op de Utrechtseweg in De Bilt werd tussen 14.00 en 16.00 uur gecontroleerd. Tussen die tijd passeerden 887 voertuigen de controlepost. Hiervan reden er 149 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Een overtreder reed 126 km per uur.

Op de Woudenbergseweg in Austerlitz is naar aanmelding van klachten van omwonenden gecontroleerd. Dit gebeurde maandagavond tussen 19.30 en 22.30 uur. De maximum snelheid ter plaatse is 80 km per uur. Van de 61 gecontroleerde voertuigen reden er zes sneller. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km per uur.

Op de Tolakkerweg in Maartensdijk werd maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur gecontroleerd. 82 van de 323 gecontroleerde voertuigen reden te snel. Dehoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur waar 50 km per uur maximaal is toegestaan.

Eveneens tussen 20.00 en 22.00 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Nieuwe Weteringseweg in Groenekan. In die tijd passeerden 762 voertuigen de controlepost. Van hen reden er 83 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Een overtreder reed 134 km per uur.