Gemeente Bergh

Minimabeleid
12-11-2002

De gemeente Bergh voert een minimabeleid voor personen die financieel op een minima-niveau of net iets daarboven leven. Voor 2003 zijn de normen aangepast. Onderstaand geven wij aan voor wie de regeling geldt, wat er wordt vergoedt, wie voor deze regeling in aanmerking komt en hoe u een aanvraag in kunt dienen.

Voor wie geldt de regeling
De afdeling Maatschapppelijk Dienstverlening bepaalt aan de hand van uw inkomen of u in aanmerking komt voor een vergoeding en of dit een volledige of een halve vergoeding betreft. U mag voor deze regeling niet meer eigen vermogen hebben dan voor de bijstand geldt. Het eigen huis wordt hierbij echter niet meegerekend.

Wat wordt vergoed?
Als u een inkomen heeft op of net boven bijstandsniveau, komt u in aanmerking voor de vergoeding van de volgende uitgaven:

ouderbijdragen aan de school (peuterspeelzaal, basisschool en voortgezet onderwijs);

abonnement op de krant (als u 60 jaar of ouder bent);

telefoonabonnement (als u 60 jaar of ouder bent);

muziekonderwijs op muziekschool Bergh;

computercursussen Internet via het Barghse Huus;

Indien uw inkomen tussen de 104% en 110% van de voor u geldende bijstandnorm is, kunt u de helft van de kosten vergoed krijgen. Verder kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van maximaal E 97,69 per jaar per persoon (norm 2003) voor de volgende uitgaven:

Contributie van een vereniging;

Lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek;

Abonnement theater;

Bezoek aan museum, bioscoop en theater;

Cursussen via het Barghse Huus;

Sportcomplex Montferland.

Tevens kunt u tot E 70,45 per jaar (norm 2003) extra vergoed krijgen voor kinderen onder de 18 jaar voor contributie van een vereniging of andere kosten die sporten van uw kind met zich mee brengt, zoals bijvoorbeeld sportschoenen of sportkleding.

Hoe aanvragen?
Het aanvragen van de vergoeding doet u bij de Publieksbalie. U moet aantonen dat u de uitgaven waarvoor u een vergoeding vraagt, heeft gedaan. U heeft dus betalingsbewijzen nodig van abonnementen, toegangskaarten, lidmaatschappen etc. Voor de vergoeding van de ouderbijdrage voor de peuterspeelzaal moet u de overzichten van de stichting Kindercentra Bergh bewaren. Daarop staat het aantal dagdelen dat uw kind naar de speelzaal is geweest.

Na toekenning van uw aanvraag worden de uitgaven aan u terugbetaald aan de hand van betalingsbewijzen.

Indien u in 2002 reeds een toekenning voor de reductieregeling heeft ontvangen, hoeft u geen nieuwe aanvraag in te dienen. De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening zal u hiertoe schriftelijk benaderen.