Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 12-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Eenzijdig ongeval
ZEEWOLDE Een 39-jarige vrouw uit Zeewolde was maandagmorgen betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Ibisweg. Ze reed van Almere naar Zeewolde en kwam door nog onbekende oorzaak in de rechterberm terecht. Doordat ze tegenstuurde, kwam ze weer op de weg terecht, maar schoot daarbij door naar de linkerberm. Haar wagen sloeg daarbij over de kop en belandde in de sloot. Het lukte de vrouw om zelfstandig haar voertuig te verlaten. Wel werd ze voor de zekerheid per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Na controle mocht zij weer naar huis.

Weedplantage ontmanteld
ALMERE De politie heeft maandagmorgen een 37-jarige Almeerder aangehouden aan de Gipskruidenweg. De Almeerder wordt verdacht van het hebben van een weedplantage. In de woning troffen agenten hennepplanten en een ventilatie-apparaat aan. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en met het vooruitzicht op een dagvaarding, is hij weer heengezonden. De aangetroffen goederen zijn vernietigd.

Vernieling autos
ALMERE Twee veertienjarige jongens uit Almere zijn maandagmiddag aangehouden, omdat zij in de buurt van de Vasalisstraat autos vernielden. Daarbij was het hun te doen om de emblemen. Door oplettende getuigen konden de twee jongens in de kraag gevat worden. Door de politie werden ze meegenomen naar het politiebureau. Met het vooruitzicht op een bekeuring en het moeten vergoeden van de schade, werden de Almeerders weer heengezonden.

Alcohol
ALMERE Op het Westeinde werd maandagavond tijdens een alcoholcontrole een 42-jarige Almeerder staande gehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Een blaastest leverde een promillage op van 1,0. Met een rijverbod en een boete in het verschiet, werd de man daarna heengezonden.

Aantreffen nepvuurwapen
ALMERE Op de Buitenkruierstraat bleek maandagavond een aantal jongeren in het bezit te zijn van vuurwerk te zijn. Toen agenten ter plaatse waren en onderzoek deden, werd in de buddy van een bromfiets een nepvuurwapen (balletjespistool) aangetroffen. De eigenaar van de bromfiets, een 19-jarige Almeerder werd daarom aangehouden en overgebracht naar het bureau van de politie. Hij heeft afstand gedaan van het wapen, dat vernietigd zal worden.

Ijzer op de weg
EMMELOORD Voorbij de afrit Nagele richting Emmeloord op de A6, werd maandagavond gemeld dat er een hoeveelheid ijzer op de weg zou liggen. De politie informeerde Rijkswaterstaat, die de vermoedelijk afgevallen lading, verwijderde.

Aanrijding met letsel
URK Op de Staartweg op Urk vond maandagavond een aanrijding plaats. Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heerenveen had een container en aanhanger op die weg geparkeerd. Deze bleken onvoldoende op te vallen, waardoor er in het donker gevaar zou kunnen ontstaan voor het verkeer. De politie was naar aanleiding van een melding al onderweg, maar bij aankomst bleek er al sprake te zijn van een aanrijding. Een 74-jarige Urker had de situatie nog net goed ingeschat en wist al remmend een botsing te voorkomen. Een 44-jarige vrouw uit Urk, die achter haar plaatsgenoot reed, merkte dit te laat op en botste tegen haar voorganger. De man klaagde over pijn in zijn nek, maar bezocht wel op eigen gelegenheid de huisarts. Een 15-jarige jongen uit Urk, die bij de vrouw in de wagen zat liep mondletsel op. De vrouw zelf raakte niet gewond.

Heengezonden verdachten drugshandel
NOORDOOSTPOLDER Afgelopen zaterdagnacht hield de politie drie mannen uit Emmeloord (18,19 en 22 jaar) in een horecagelegenheid aan op verdenking van handel in drugs. Deze zijn inmiddels heengezonden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De politie heeft toen geen drugs bij de drie aangetroffen. Daarom is het drietal diezelfde nacht nog heengezonden.