Gemeente Maassluis

12-11-2002

Ruimen graven op Algemene Begraafplaats Maassluis

Op de Algemene Begraafplaats Maassluis zullen halverwege het jaar 2003 enkele perken met algemene graven worden geruimd. Het gaat om graven die voor april 1986 in gebruik zijn genomen. Bij de bedoelde perken, de perken Td, Tc en Sb, zijn bordjes geplaatst. Nabestaanden van een overledene die is begraven in een algemeen graf dat in 2003 geruimd gaat worden, kunnen een aanvraag indienen om bij ruiming de overblijfselen te herbegraven in een ander aan te kopen graf.

Sinds 1887 beheert de gemeente Maassluis aan de Willem de Zwijgerstraat in Maassluis Oost de Algemene Begraafplaats. Begraven kan hier plaats vinden in een algemeen graf of een familiegraf. Door de vergrijzing van de bevolking neemt het aantal bijzettingen/ begravingen toe. Om in ieder geval tot het jaar 2009 te kunnen voldoen aan de behoefte aan grafruimte, is het noodzakelijk dat er perken met algemene graven worden geruimd. In algemene graven worden drie overledenen begraven. De gebruikstijd van een algemeen graf is tien jaar, zonder een mogelijkheid tot verlenging. Een dergelijk graf kan dus in principe na tien jaar worden geruimd. Uiteraard worden hierbij de geldende wettelijke bepalingen en de inspectierichtlijn lijkbezorging in acht genomen.

Wijzigingen doorgeven
Van veel rechthebbenden van graven zijn de gegevens niet meer actueel. Dat betekent dat de beheerder van de Algemene Begraafplaats/ de gemeente de nabestaanden/ rechthebbenden niet rechtstreeks kunnen benaderen als er graven geruimd gaan worden of als er iets anders aan de hand is wat de naabestaanden moeten weten. Daarom wordt iedereen die als rechthebbende van een graf op de Algemene Begraafplaats in Maassluis gezien moet worden verzocht wijzigingen door te geven aan de beheerder van de begraafplaats. Het gaat dan bijvoorbeeld om wijziging van de naam van de rechthebbende of adreswijziging bij een verhuizing.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de beheerder van de Algemene Begraafplaats, telefoon 010 5919914, of bij de afdeling groenvoorziening van de gemeente Maassluis, telefoon 010 5931782. Emailen kan ook: begraafplaats@maassluis.nl. Er is bij de begraafplaats en in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek een brochure verkrijgbaar met algemene informatie over begraven op de Algemene Begraafplaats in Maassluis.

Gerelateerde produkten:
Begraven