Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-11-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur

District benoemt speerpunten voor toezicht

UTRECHT - Het district Paardenveld benoemt elke twee weken speerpunten voor extra politietoezicht. Deze speerpunten zijn een afgeleide van de diverse activiteitenplannen, criminaliteitscijfers en signalen uit de buurt. Het toezicht gebeurt door de verschillende disciplines binnen de politieorganisatie, zoals afdeling parkeren, bijzondere wetten, wijkagenten, recherche en noodhulp. Daar waar mogelijk en nodig zoekt de politie de samenwerking op met andere partijen zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Veiligheidsdienst of de afdeling Toezicht.

In dit kader houdt de politie van district Paardenveld extra toezicht in de Breedstraatbuurt. Reden voor het geïntensiveerde toezicht rond de Breedstraat zijn de klachten uit de buurt. Omwonenden hebben aangegeven overlast te ervaren van onder andere straatprostitutie en verkeersoverlast. De extra aanwezigheid wordt de komende twee weken volgehouden.

Uit de surveillance van afgelopen twee weken blijkt dat de overlast vooral bestaat uit verkeersovertredingen. In totaal werden 110 parkeerbekeuringen uitgeschreven. Daarnaast werden 56 bekeuringen uitgeschreven voor hinderlijk gedrag, wildplassen en diverse verkeersovertredingen. In deze periode werden vijf aanhoudingen gepleegd van onder andere mensen die nog een openstaande straf hadden, fietsdiefstal en straatprostitutie. De overlast blijkt zich te concentreren in de late middag- en avonduren. Het toezicht van de politie vindt de komende twee weken dan ook tijdens deze uren plaats.

Overval mislukt

UTRECHT De politie hield dinsdagmorgen kort na middernacht twee mannen van 25 en 33 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aan wegens een poging een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg te overvallen. De eigenaar van de horecagelegenheid pakte het wapen van één van de overvallers af.

Volgens de 54-jarige eigenaar kwamen de twee mannen de horecagelegenheid binnen, dreigden met een wapen en wilden geld. De eigenaar pakte het wapen af, waarna een vechtpartij ontstond met de 25-jarige. De eigenaar bemachtigde het paspoort van deze overvaller. Deze 25-jarige man wist er echter vandoor te gaan. Hij vertelde een politie-agent even verderop dat hij was overvallen in het restaurant, maar is later als verdachte aangehouden.

De andere verdachte, de 33 jarige man, is in de horecagelegenheid aangehouden. Het wapen bleek een op echt lijkend nepwapen.

Winkeldief bekent nog twee zaken

BILTHOVEN/UTRECHT Met de aanhouding van een 34-jarige winkeldief uit Bilthoven in een winkel aan de Donsvlinder zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur heeft de politie een bedrijfsinbraak en een fietsendiefstal opgelost.

Zaterdagmiddag 9 november werd de verdachte aangehouden, nadat hij een tas vol met boodschappen niet had afgerekend bij de kassa. Ook kwamen uit zijn jaszakken en van onder zijn kleding verschillende goederen tevoorschijn. Op het politiebureau bleek de man gesignaleerd te staan en tevens bleek de fiets van de verdachte gestolen te zijn. Na verhoor bekende de man de winkeldiefstal en gaf hij toe zich ook schuldig te hebben gemaakt aan heling.

Tevens bekende de man dat hij op 19 september betrokken was bij een bedrijfsinbraak aan de Padualaan in Utrecht. Bij de bedrijfsinbraak werd gebruik gemaakt van een gestolen auto. De man is ingesloten.

Dieven aangehouden

UTRECHT Agenten zagen dinsdagmorgen rond 01.20 uur een 36-jarige Utrechter in een auto op de Oudegracht zitten, vertrouwden het niet en controleerden hem. De man wordt er van verdacht dat hij de auto wilde stelen en is aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Naar aanleiding van een tip van een getuige hield de politie maandagavond rond 22.30 uur op de Bangkokdreef een 15-jarige autokraker uit Utrecht aan. De getuige had gezien dat de jongen een auto op de Ankaradreef had gekraakt en wegfietste. De kraak had hem overigens geen buit opgeleverd. De jongen is ingesloten.

Vrouw mishandeld, verdachte aangehouden
UTRECHT De politie hield maandagavond rond 23.00 uur op de Trumanlaan een 20-jarige inwoner van Haarlem aan. Hij wordt er van verdacht een 34-jarige vrouw uit Amersfoort ernstig te hebben mishandeld.

Toen de politie op de Trumanlaan aankwam, wilde de Haarlemmer er vandoor gaan. Hij werd direct aangehouden. In een woning trof de politie de ernstig gewonde vrouw aan. Zij is in verband met haar letsel met hulp van de ladderwagen van de brandweer uit de woning gehaald en naar het UMC vervoerd. De verdachte zit vast voor verhoor.

Met alcohol op achter het stuur
UTRECHT - Een 23-jarige man uit De Bilt is dinsdagochtend rond 03.30 uur aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en veroorzaken van schade aan enkele autos. De man reed over de Blauwkapelseweg komend uit de richting van de Wittevrouwensingel. De man botste tegen de middengeleider en verloor hierdoor de macht over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een geparkeerd staande auto die zware schade opliep. Ook een andere auto liep schade op. Bij zijn aanhouding bleek de man teveel gedronken te hebben (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt. De man had brandwonden opgelopen als gevolg van het uitklappen van zijn airbag. Ook droeg de man geen autogordel.