Persinfo Zwolle van Maandag11-nov-2002 07:00 uur tot Dinsdag12-nov-2002 06:59 uur Piket: Leonie Slagter (038-496 38 91)

Fietser aangereden door bus ZWOLLE Gistermiddag rond 15.00 uur is een 25-jarige vrouw uit Zwolle met haar fiets gevallen, nadat zij was aangereden door een bus. De bus sorteerde voor ter hoogte van de Stationstraat, om links af te slaan. Naast hem reed de fietster. De buschauffeur zag dat de vrouw links voorsorteerde maar dat ze halverwege weer naar rechts ging. Hij kon niet meer voorkoemn dat hij met zijn linkerbuitenspiegel tegen haar aankwam. Hierdoor kwam de vrouw ten val waarbij ze met haar hoofd op de grond viel. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis ter controle en mocht na behandeling weer naar huis.

Vijf autoinbraken omgeving Snellenerf DALFSEN In de nacht van zondag op maandag is in twee auto's ingebroken aan de Snellenerf en in een auto aan de Spiekermanserf. Daarnaast werd ingebroken in een auto aan de Kosterserf en aan de Teeuwserf. Van de auto's werd een portier of een raampje geforceerd. In alle gevallen is geluidsapparatuur weggenomen. De meeste eigenaren hebben gisteren aangifte gedaan of doen doen dat vandaag.

Onderzoek naar autokraken aan Dollard ZWOLLE Vannacht rond 05.55 uur is de omgeving van de Dollard afgezocht in verband met een aantal autokraken. Een getuige meldde dat hij twee jongens van rond de twintig jaar auto's zag openbreken aan de Dollard. Hierop meteen ter plaatse gegaan en de omgeving afgezocht. De verdachten helaas niet meer aangetroffen. Een van hen was er volgens getuige vandoor gegaan op een damesfiets, met een plastic tas aan het stuur, richting de Haringvliet. De ander was een andere kant op gereden. Onderzoek heeft uitgewezen dat in zes auto's is ingebroken of dat een poging daartoe is gedaan. De eigenaren van deze auto's worden vandaag benaderd om aangifte te doen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan ook telefonisch via 0900-8844.

Jongen beroofd van snoepgoed ZWOLLE Een 8-jarige jongen is gisteravond rond 19.30 uur beroofd van zijn tas met snoepgoed. Hij was samen met twee vriendjes Sint Maarten aan het lopen. De jongen liep achter zijn vriendjes over de Van Keppelmarke toen opeens een jongen langs hem fietste en zijn tas met snoep uit zijn hand trok. Deze jongen fietste weg in de richting van de Provincieroute, was alleen, ongeveer 15 jaar oud en droeg een donkerkleurige muts. De tas waar het snoep in zat was een plastic tas van Scapino. Zo'n soort tas werd kort hierna teruggevonden bij de bushalte op de Provincieroute. Een getuige is achter de dief aangerend maar heeft hem niet te pakken kunnen krijgen. Deze en eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan ook telefonisch via 0900-8844.

Man aangehouden wegens mishandeling ZWOLLE Gisteravond rond 19.00 uur is een 34-jarige man uit Zwolle aangehouden omdat hij een 19-jarige plaatsgenoot een vuistslag in zijn gezicht had gegeven aan het Reukgras. Nadat er een melding van mishandeling binnenkwam is de politie meteen ter plaatse gegaan. Daar verklaarde het slachtoffer dat hij zojuist zonder aanleiding door een man met de vuist tegen het rechteroor was geslagen. Getuigen wisten waar de dader woonde. Hierop is de man in zijn woning aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Twee verdachten aangehouden met harddrugs in bezit ZWOLLE - Gistermiddag rond 12.15 uur zijn twee mannen uit Amsterdam van 28 en 29 jaar aangehouden. Ambtshalve was het de politie bekend dat zij harddrugs in hun bezit zouden kunnen hebben. Zij werden fietsend aangetroffen op de Hortensiastraat. Een van hen probeerde te ontkomen maar kon snel worden aangehouden. Een van hen had een hoeveelheid harddrugs op zak. Beide mannen zijn meegnomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten. Een nader onderzoek is ingesteld.

Verdachte aangehouden voor omwisselen van valse bankbiljetten ZWOLLE Een onderzoek is afgerond naar een 43-jarige man uit Zwolle die valse biljetten van 50 euro omwisselde. In juni van dit jaar werd aangifte tegen de man gedaan wegens het omwisselen van een vals bankbiljet in een gokhal in Zwolle. Naar aanleiding van deze aangifte is een onderzoek ingesteld. De man blijkt in meerdere zaken valse eurobiljetten te hebben gewisseld. Er zijn in totaal vijf aangiftes hiervan binnengekomen. Eind vorige week is de verdachte aangehouden. In zijn woning werden 21 valse biljetten aangetroffen. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen. Een onderzoek naar de herkomst van de biljetten is ingesteld. 31 Bekeuringen voor niet dragen van autogordel ZWOLLE - In het kader van de landelijke autogordelcontrole is op drie plaatsen in Zwolle gecontroleerd op op het dragen van de autogordel. 's Ochtends aan de Ceintuurbaan en 's middags aan de Marsweg en de Kranenburgweg. In totaal werden 36 processen verbaal uitgeschreven. · 31 automobilisten reden zonder autogordel · 3 automobilisten belden mobiel tijdens het rijden, niet handsfree · 1 x constructiesnelheid van een bromfiets · 1 x bestuurder bromfiets geen helm


---
Politie IJsselland Bekendmaking VERGADERING REGIONAAL COLLEGE

De korpsbeheerder van Politie IJsselland de heer H.J. Meijer geeft ter kennis, dat op donderdag 14 november 2002, van 10.00 uur tot 12.30 uur, in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein 15 in Zwolle, de openbare vergadering van het Regionaal College van politieregio IJsselland zal worden gehouden.

Agenda 1. Opening en mededelingen. Gastheren voor de regionale colleges van: - 21 mei 2003 - 10 september - 12 november

2. Verslag van het Regionaal College d.d. 11 september 2002 (bijlage 1) 2a Toezeggingenlijst (bijlage 2) 3. Stukken ter kennisneming. A. Agenda van de Regionale Driehoek nr. 02-08, 02-09 en 02-07 en verslag van de Regionale Driehoek nr. 02-07 en 02-08 en agenda van de Klankbordgroep nr.02-03A. Verslag van het besloten gedeelte van het Regionaal College. Uitsluitend bestemt voor burgemeesters (bijlage 3). B. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 18 september 2002 betreffende Project Landelijke Informatiecoördinatie. (bijlage 4). Voorstel: Ter kennisneming. Op een later tijdstip zult u nader worden geïnformeerd over dit project. C. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende werkbezoek minister van BZK. (bijlage 5). Voorstel: Ter kennisneming. D. Brief van het Nederlands Politie Instituut, Kwaliteitsbureau Politie, d.d. 11 oktober 2002 betreffende bevestiging aanvraag audit. (bijlage 6). Voorstel: Ter kennisneming E. Preventieve vaccinatie bloedoverdraagbare aandoeningen (149-2002) (bijlage 7). Voorstel: Ter kennisneming. F. Korpsbeschrijving. (bijlage 8) De korpsbeschrijving is in het Regionaal College van 11 september vastgesteld. Voorstel: Ter kennisneming. G. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende Algemene en Bijzondere bijdragen 4e kwartaal 2002. (bijlage 9). Voorstel: Ter kennisneming. H. Overzicht spelschema FC Zwolle (bijlage 10) Betreft een toezegging uit het Regionaal College van 11 september 2002. Voorstel: Ter Kennisneming. 4. Achtmaandsrapportage 2002 (Marap 2) (153-2002) (bijlage 11) Gevraagd wordt de achtmaandsrapportage vast te stellen.

5. Meerjaren begroting 2003-2006 + 1e begrotingswijziging (bezuiniging) (150-2002) (bijlage 12) In de driehoek van 21 oktober is gesproken over de voorgestelde bezuinigingen om een sluitende begroting voor 2003 te kunnen presenteren. Ter informatie zijn de eerste oriënterende notities bijgevoegd en wordt naar het verslag van de driehoek van 21 oktober verwezen. Gevraagd wordt in te stemmen met de begroting 2003, de meerjarenbegroting en de voorgestelde bezuinigingen, zoals deze zijn aangegeven op het voorblad, en deze vast te stellen.

6. Samenhang, sturing en prioritering (141-2002) (bijlage 13). De notitie gaat in over de wijze waarop de wat-vraag en de hoe-vraag de komende jaren vorm dienen te krijgen. De heer Aalbersberg zal de notitie nader toelichten. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde lijn.

7. Huisvestingsconsequenties van organisatie 2000 plus (143-2002) (bijlage 14) Gevraagd wordt de te spreken over de uitgangspunten zoals deze in de notitie zijn verwoord en hiermee in te stemmen. Een volgende stap zal zijn dat de huidige huisvestingssituatie nader wordt geïnventariseerd en zal leiden tot voorstellen. De districtchefs zullen de uitkomsten hiervan bespreken met de betreffende burgemeesters. In de tweedaagse van maart 2003 kan het voorstel besluitvormend worden behandeld.

8. Halt (bijlage 15) De begeleidingscommissie doet het voorstel om zichzelf op te heffen en de taken van de begeleidingscommissie over te dragen aan het Regionaal College en de verschillende districtsdriehoeken. Gevraagd wordt u te stemmen met het voorstel.

9. Relationeel geweld (131-2002) (bijlage 16) De notitie wordt toegelicht door mevrouw M. Tuk, projectleider integrale aanpak huiselijk geweld bij vrouwenopvang Overijssel, en de heer H in 't Veld, plaatsvervangend districtschef Zuid en portefeuillehouder relationeel geweld. Gevraagd wordt de beslispunten te onderschrijven en te spreken over de wijze waarop vervolgstappen gezet moeten worden.

10. Politiecellen. De huidige stand van zaken (148-2002) (bijlage 17) De commissie voor toezicht op de politiecellencomplexen heeft in oktober 2002 de cellencomplexen in Steenwijk, Kampen en Zwolle bezocht en omtrent haar bevindingen rapportages opgesteld. De Regionale Driehoek heeft op 31 oktober 2002 met de commissie voor het toezicht op de politiecellen gesproken over de rapportages. Het verslag van deze bijeenkomst zal ter kennis worden gebracht aan de leden van het Regionaal College. Voorgesteld wordt kennis te nemen van de rapportages.

11. Rapportage politiecellencomplexen (154-2002) (bijlage 18) Bijgaand treft u een eerste conceptvoorstel aan over de voorgestelde richting van de uitbreiding van de politiecellencomplexen. De notitie dient nog verder uitgewerkt te worden en o.a. voorzien te worden van een financiële paragraaf. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde richting.

12. Veiligheidsnota (bijlage 19) Voorgesteld wordt de notitie te bespreken in het licht van de ontwikkelingen die het kabinet voorstaan en de relatie die dit heeft met het nog op te stellen meerjarenbeleidsplan en resultaatsafspraken. Er wordt nog een notitie gemaakt waarin de uitgangspunten van de veiligheidsnota worden geprojecteerd naar het korps IJsselland. Deze notitie zal u binnenkort worden toegezonden.

13. Rondvraag en sluiting

De agenda en de daaronder liggen de beleidsstukken liggen ter inzage bij de informatiebalie in het bureau van politie IJsselland, Koggelaan 8 in Zwolle.

Afdeling Communicatie en Voorlichting Politie IJsselland Telefoon: 038-496 38 91

Persberichten IJsseldelta Van dinsdag 12 november 2002 Door : Wim Dierkx Piket: Léonie Slagter
---

Bromfietser tegen boom na inhaalmanoeuvre

- Politie zoekt getuigen-

KAMPEN- Gistermorgen, om 07.10 uur werd op de Noordweg, nabij de Emmeloordseweg, een 20-jarige bromfietser door een inhalende bestelwagen zodanig 'gesneden' dat hij moest uitwijken en tegen een boom belandde. Hij kwam daarbij knel te zitten tussen de bestelwagen en de stoeprand, waarna hij over de kop sloeg. De bromfietsbestuurder liep materiele schade aan zijn brommer op. De bestuurder van deze bestelwagen reed door zonder dat zijn identiteit bekend werd. Het gaat om een blauwe bestelwagen, mogelijk van het merk Ford. Getuigen van dit ongeval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie IN Kampen via 0900-8844.

Onder invloed KAMPEN Bij controle, gisteravond op de Sint Olafstraat, bleek een 40-jarige autobestuurder uit Kampen alcohol gedronken te hebben. De blaastest leverde een score van 335 ug./l. op. Hij kreeg een bekeuring van ¤ 190,00 en een rijverbod van 3 uren.

Bekeurd bij verkeerscontroles ZWARTEWATERLAND Bij gehouden verkeerscontroles werden gisteravond 17 bestuurders bekeurd. Eén autobestuurder negeerde een doorgetrokken streep(¤ 115,00); 13 bestuurders droegen geen autogordel (¤ 46,00); en 3 fietsers voerden geen verlichting (¤ 23,00).


---

Politie IJsselland Bekendmaking VERGADERING REGIONAAL COLLEGE

De korpsbeheerder van Politie IJsselland de heer H.J. Meijer geeft ter kennis, dat op 14 november 2002 van 10.00 uur tot 12.30 uur in het Gemeentehuis aan het Grote Kerkplein 15 in Zwolle, de openbare vergadering van het Regionaal College van politieregio IJsselland zal worden gehouden.

Agenda 1. Opening en mededelingen. Gastheren voor de regionale colleges van: - 21 mei 2003 - 10 september - 12 november

2. Verslag van het Regionaal College d.d. 11 september 2002 (bijlage 1)

2a Toezeggingenlijst (bijlage 2) 3. Stukken ter kennisneming. A. Agenda van de Regionale Driehoek nr. 02-08, 02-09 en 02-07 en verslag van de Regionale Driehoek nr. 02-07 en 02-08 en agenda van de Klankbordgroep nr.02-03A. Verslag van het besloten gedeelte van het Regionaal College. Uitsluitend bestemt voor burgemeesters (bijlage 3). B. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 18 september 2002 betreffende Project Landelijke Informatiecoördinatie. (bijlage 4). Voorstel: Ter kennisneming. Op een later tijdstip zult u nader worden geïnformeerd over dit project. C. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende werkbezoek minister van BZK. (bijlage 5). Voorstel: Ter kennisneming. D. Brief van het Nederlands Politie Instituut, Kwaliteitsbureau Politie, d.d. 11 oktober 2002 betreffende bevestiging aanvraag audit. (bijlage 6). Voorstel: Ter kennisneming E. Preventieve vaccinatie bloedoverdraagbare aandoeningen (149-2002) (bijlage 7). Voorstel: Ter kennisneming. F. Korpsbeschrijving. (bijlage 8) De korpsbeschrijving is in het Regionaal College van 11 september vastgesteld. Voorstel: Ter kennisneming. G. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende Algemene en Bijzondere bijdragen 4e kwartaal 2002. (bijlage 9). Voorstel: Ter kennisneming. H. Overzicht spelschema FC Zwolle (bijlage 10) Betreft een toezegging uit het Regionaal College van 11 september 2002. Voorstel: Ter Kennisneming. 4. Achtmaandsrapportage 2002 (Marap 2) (153-2002) (bijlage 11) Gevraagd wordt de achtmaandsrapportage vast te stellen.

5. Meerjaren begroting 2003-2006 + 1e begrotingswijziging (bezuiniging) (150-2002) (bijlage 12) In de driehoek van 21 oktober is gesproken over de voorgestelde bezuinigingen om een sluitende begroting voor 2003 te kunnen presenteren. Ter informatie zijn de eerste oriënterende notities bijgevoegd en wordt naar het verslag van de driehoek van 21 oktober verwezen. Gevraagd wordt in te stemmen met de begroting 2003, de meerjarenbegroting en de voorgestelde bezuinigingen, zoals deze zijn aangegeven op het voorblad, en deze vast te stellen.

6. Samenhang, sturing en prioritering (141-2002) (bijlage 13). De notitie gaat in over de wijze waarop de wat-vraag en de hoe-vraag de komende jaren vorm dienen te krijgen. De heer Aalbersberg zal de notitie nader toelichten. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde lijn.

7. Huisvestingsconsequenties van organisatie 2000 plus (143-2002) (bijlage 14) Gevraagd wordt de te spreken over de uitgangspunten zoals deze in de notitie zijn verwoord en hiermee in te stemmen. Een volgende stap zal zijn dat de huidige huisvestingssituatie nader wordt geïnventariseerd en zal leiden tot voorstellen. De districtchefs zullen de uitkomsten hiervan bespreken met de betreffende burgemeesters. In de tweedaagse van maart 2003 kan het voorstel besluitvormend worden behandeld.

8. Halt (bijlage 15) De begeleidingscommissie doet het voorstel om zichzelf op te heffen en de taken van de begeleidingscommissie over te dragen aan het Regionaal College en de verschillende districtsdriehoeken. Gevraagd wordt u te stemmen met het voorstel.

9. Relationeel geweld (131-2002) (bijlage 16) De notitie wordt toegelicht door mevrouw M. Tuk, projectleider integrale aanpak huiselijk geweld bij vrouwenopvang Overijssel, en de heer H in 't Veld, plaatsvervangend districtschef Zuid en portefeuillehouder relationeel geweld. Gevraagd wordt de beslispunten te onderschrijven en te spreken over de wijze waarop vervolgstappen gezet moeten worden.

10. Politiecellen. De huidige stand van zaken (148-2002) (bijlage 17) De commissie voor toezicht op de politiecellencomplexen heeft in oktober 2002 de cellencomplexen in Steenwijk, Kampen en Zwolle bezocht en omtrent haar bevindingen rapportages opgesteld. De Regionale Driehoek heeft op 31 oktober 2002 met de commissie voor het toezicht op de politiecellen gesproken over de rapportages. Het verslag van deze bijeenkomst zal ter kennis worden gebracht aan de leden van het Regionaal College. Voorgesteld wordt kennis te nemen van de rapportages.

11. Rapportage politiecellencomplexen (154-2002) (bijlage 18) Bijgaand treft u een eerste conceptvoorstel aan over de voorgestelde richting van de uitbreiding van de politiecellencomplexen. De notitie dient nog verder uitgewerkt te worden en o.a. voorzien te worden van een financiële paragraaf. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde richting.

12. Veiligheidsnota (bijlage 19) Voorgesteld wordt de notitie te bespreken in het licht van de ontwikkelingen die het kabinet voorstaan en de relatie die dit heeft met het nog op te stellen meerjarenbeleidsplan en resultaatsafspraken. Er wordt nog een notitie gemaakt waarin de uitgangspunten van de veiligheidsnota worden geprojecteerd naar het korps IJsselland. Deze notitie zal u binnenkort worden toegezonden.

13. Rondvraag en sluiting

De agenda en de daaronder liggen de beleidsstukken liggen ter inzage bij de informatiebalie in het bureau van politie IJsselland, Koggelaan 8 in Zwolle.

Dagrapport Pers Vechtdal van Maandag11-nov-2002 07:00 uur tot Dinsdag12-nov-2002 06:59 uur Rein Kloppenburg Piket: 038-4963891

Automobilist onder invloed OMMEN. Een 26-jarige automobilist uit Ommen reed vannacht omstreeks 00.15 uur in een personenauto over de Rijksweg N34. Bij een controle op alcoholgebruik blies hij op straat een "A". De blaasproef aan het buro te Ommen gaf als uitslag 305 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Inbraak in kantoor RADEWIJK. Een 56-jarige vrouw uit Hoogeveen deed aangifte van inbraak in een kantoor aan de Radewijkerweg. Een raam werd geforceerd. Van een aantal kasten is het slot geforceerd. Uit een kistje is ongeveer 250 euro weggenomen.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Politie IJsselland Bekendmaking VERGADERING REGIONAAL COLLEGE

De korpsbeheerder van Politie IJsselland de heer H.J. Meijer geeft ter kennis, dat op donderdag 14 november 2002, van 10.00 uur tot 12.30 uur, in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein 15 in Zwolle, de openbare vergadering van het Regionaal College van politieregio IJsselland zal worden gehouden.

Agenda 1. Opening en mededelingen. Gastheren voor de regionale colleges van: - 21 mei 2003 - 10 september - 12 november

2. Verslag van het Regionaal College d.d. 11 september 2002 (bijlage 1) 2a Toezeggingenlijst (bijlage 2) 3. Stukken ter kennisneming. A. Agenda van de Regionale Driehoek nr. 02-08, 02-09 en 02-07 en verslag van de Regionale Driehoek nr. 02-07 en 02-08 en agenda van de Klankbordgroep nr.02-03A. Verslag van het besloten gedeelte van het Regionaal College. Uitsluitend bestemd voor burgemeesters (bijlage 3). B. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 18 september 2002 betreffende Project Landelijke Informatiecoördinatie. (bijlage 4). Voorstel: Ter kennisneming. Op een later tijdstip zult u nader worden geïnformeerd over dit project. C. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende werkbezoek minister van BZK. (bijlage 5). Voorstel: Ter kennisneming. D. Brief van het Nederlands Politie Instituut, Kwaliteitsbureau Politie, d.d. 11 oktober 2002 betreffende bevestiging aanvraag audit. (bijlage 6). Voorstel: Ter kennisneming E. Preventieve vaccinatie bloedoverdraagbare aandoeningen (149-2002) (bijlage 7). Voorstel: Ter kennisneming. F. Korpsbeschrijving. (bijlage 8) De korpsbeschrijving is in het Regionaal College van 11 september vastgesteld. Voorstel: Ter kennisneming. G. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende Algemene en Bijzondere bijdragen 4e kwartaal 2002. (bijlage 9). Voorstel: Ter kennisneming. H. Overzicht spelschema FC Zwolle (bijlage 10) Betreft een toezegging uit het Regionaal College van 11 september 2002. Voorstel: Ter Kennisneming. 4. Achtmaandsrapportage 2002 (Marap 2) (153-2002) (bijlage 11) Gevraagd wordt de achtmaandsrapportage vast te stellen.

5. Meerjaren begroting 2003-2006 + 1e begrotingswijziging (bezuiniging) (150-2002) (bijlage 12) In de driehoek van 21 oktober is gesproken over de voorgestelde bezuinigingen om een sluitende begroting voor 2003 te kunnen presenteren. Ter informatie zijn de eerste oriënterende notities bijgevoegd en wordt naar het verslag van de driehoek van 21 oktober verwezen. Gevraagd wordt in te stemmen met de begroting 2003, de meerjarenbegroting en de voorgestelde bezuinigingen, zoals deze zijn aangegeven op het voorblad, en deze vast te stellen.

6. Samenhang, sturing en prioritering (141-2002) (bijlage 13). De notitie gaat in over de wijze waarop de wat-vraag en de hoe-vraag de komende jaren vorm dienen te krijgen. De heer Aalbersberg zal de notitie nader toelichten. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde lijn.

7. Huisvestingsconsequenties van organisatie 2000 plus (143-2002) (bijlage 14) Gevraagd wordt de te spreken over de uitgangspunten zoals deze in de notitie zijn verwoord en hiermee in te stemmen. Een volgende stap zal zijn dat de huidige huisvestingssituatie nader wordt geïnventariseerd en zal leiden tot voorstellen. De districtchefs zullen de uitkomsten hiervan bespreken met de betreffende burgemeesters. In de tweedaagse van maart 2003 kan het voorstel besluitvormend worden behandeld.

8. Halt (bijlage 15) De begeleidingscommissie doet het voorstel om zichzelf op te heffen en de taken van de begeleidingscommissie over te dragen aan het Regionaal College en de verschillende districtsdriehoeken. Gevraagd wordt in te stemmen met het voorstel.

9. Relationeel geweld (131-2002) (bijlage 16) De notitie wordt toegelicht door mevrouw M. Tuk, projectleider integrale aanpak huiselijk geweld bij vrouwenopvang Overijssel, en de heer H in 't Veld, plaatsvervangend districtschef Zuid en portefeuillehouder relationeel geweld. Gevraagd wordt de beslispunten te onderschrijven en te spreken over de wijze waarop vervolgstappen gezet moeten worden.

10. Politiecellen. De huidige stand van zaken (148-2002) (bijlage 17) De commissie voor toezicht op de politiecellencomplexen heeft in oktober 2002 de cellencomplexen in Steenwijk, Kampen en Zwolle bezocht en omtrent haar bevindingen rapportages opgesteld. De Regionale Driehoek heeft op 31 oktober 2002 met de commissie voor het toezicht op de politiecellen gesproken over de rapportages. Het verslag van deze bijeenkomst zal ter kennis worden gebracht aan de leden van het Regionaal College. Voorgesteld wordt kennis te nemen van de rapportages.

11. Rapportage politiecellencomplexen (154-2002) (bijlage 18) Bijgaand treft u een eerste conceptvoorstel aan over de voorgestelde richting van de uitbreiding van de politiecellencomplexen. De notitie dient nog verder uitgewerkt te worden en o.a. voorzien te worden van een financiële paragraaf. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde richting.

12. Veiligheidsnota (bijlage 19) Voorgesteld wordt de notitie te bespreken in het licht van de ontwikkelingen die het kabinet voorstaan en de relatie die dit heeft met het nog op te stellen meerjarenbeleidsplan en resultaatsafspraken. Er wordt nog een notitie gemaakt waarin de uitgangspunten van de veiligheidsnota worden geprojecteerd naar het korps IJsselland. Deze notitie zal u binnenkort worden toegezonden.

13. Rondvraag en sluiting

De agenda en de daaronder liggende beleidsstukken liggen ter inzage bij de informatiebalie in het bureau van politie IJsselland, Koggelaan 8 in Zwolle.

Einde dagrapport Pers Vechtdal

Dagrapport Pers Salland Maandag11-nov-2002 07:00 uur tot Dinsdag12-nov-2002 06:59 uur Door: Wim Rabelink Piket: Leonie Slagter 038 4963891
---

SNELLE RIJDERS LEVEREN RIJBEWIJS IN

SALLAND Tijdens controles door het Team Verkeers Veiligheid werden met de lasergun snelheidsovertredingen geconstateerd door twee automobilisten. Zij overschreden de snelheid zo fors, dat het rijbewijs werd ingenomen.

Geconstateerd werd dat een 37 jarige bestuurder uit Wijhe met een snelheid van 136 kilometer over de Rijksstraatweg in Wijhe reed. Op de Holterweg in Nieuw Heeten bracht de 52 jarige Raalternaar 142 kilometer op de teller. Beiden PV en rijbewijs (voorlopig) kwijt.
---

AUTO VOOR DERDE KEER DOELWIT

RAALTE De auto van een 22 jarige Raaltenaar was binnen een week tijd, driemaal doelwit van vernieling en diefstal. Zondagnacht werd een deuk in de auto geschopt. In de week ervoor werd een poging gedaan om de auto te stelen en nam men luchtroosters weg. De dader zijn toen door het autoalarm gestoord en hadden alleen het autoportier geforceerd. AAB heeft geen idee omtrent een dader(s), maar het is blijkbaar wel doelbewust om zijn auto te doen. -----------------------------------------------------------

MEISJE GEWOND NA VAL MET FIETS

MARIENHEEM Een 4 jarige meisje fietste samen met haar moeder over de Jongstraat en raakte de stoeprand. Zij kwam ten val en lief hoofdverwonding op. Het meisje ging met 'traumabeertje' en moeder in de ambulance naar het ziekenhuis.


---
Einde dagrapport Pers Salland
---

Politie IJsselland Bekendmaking VERGADERING REGIONAAL COLLEGE

De korpsbeheerder van Politie IJsselland de heer H.J. Meijer geeft ter kennis, dat op donderdag 14 november 2002, van 10.00 uur tot 12.30 uur, in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein 15 in Zwolle, de openbare vergadering van het Regionaal College van politieregio IJsselland zal worden gehouden.

Agenda 1. Opening en mededelingen. Gastheren voor de regionale colleges van: - 21 mei 2003 - 10 september - 12 november

2. Verslag van het Regionaal College d.d. 11 september 2002 (bijlage 1) 2a Toezeggingenlijst (bijlage 2) 3. Stukken ter kennisneming. A. Agenda van de Regionale Driehoek nr. 02-08, 02-09 en 02-07 en verslag van de Regionale Driehoek nr. 02-07 en 02-08 en agenda van de Klankbordgroep nr.02-03A. Verslag van het besloten gedeelte van het Regionaal College. Uitsluitend bestemt voor burgemeesters (bijlage 3). B. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 18 september 2002 betreffende Project Landelijke Informatiecoördinatie. (bijlage 4). Voorstel: Ter kennisneming. Op een later tijdstip zult u nader worden geïnformeerd over dit project. C. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende werkbezoek minister van BZK. (bijlage 5). Voorstel: Ter kennisneming. D. Brief van het Nederlands Politie Instituut, Kwaliteitsbureau Politie, d.d. 11 oktober 2002 betreffende bevestiging aanvraag audit. (bijlage 6). Voorstel: Ter kennisneming E. Preventieve vaccinatie bloedoverdraagbare aandoeningen (149-2002) (bijlage 7). Voorstel: Ter kennisneming. F. Korpsbeschrijving. (bijlage 8) De korpsbeschrijving is in het Regionaal College van 11 september vastgesteld. Voorstel: Ter kennisneming. G. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende Algemene en Bijzondere bijdragen 4e kwartaal 2002. (bijlage 9). Voorstel: Ter kennisneming. H. Overzicht spelschema FC Zwolle (bijlage 10) Betreft een toezegging uit het Regionaal College van 11 september 2002. Voorstel: Ter Kennisneming. 4. Achtmaandsrapportage 2002 (Marap 2) (153-2002) (bijlage 11) Gevraagd wordt de achtmaandsrapportage vast te stellen.

5. Meerjaren begroting 2003-2006 + 1e begrotingswijziging (bezuiniging) (150-2002) (bijlage 12) In de driehoek van 21 oktober is gesproken over de voorgestelde bezuinigingen om een sluitende begroting voor 2003 te kunnen presenteren. Ter informatie zijn de eerste oriënterende notities bijgevoegd en wordt naar het verslag van de driehoek van 21 oktober verwezen. Gevraagd wordt in te stemmen met de begroting 2003, de meerjarenbegroting en de voorgestelde bezuinigingen, zoals deze zijn aangegeven op het voorblad, en deze vast te stellen.

6. Samenhang, sturing en prioritering (141-2002) (bijlage 13). De notitie gaat in over de wijze waarop de wat-vraag en de hoe-vraag de komende jaren vorm dienen te krijgen. De heer Aalbersberg zal de notitie nader toelichten. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde lijn.

7. Huisvestingsconsequenties van organisatie 2000 plus (143-2002) (bijlage 14) Gevraagd wordt de te spreken over de uitgangspunten zoals deze in de notitie zijn verwoord en hiermee in te stemmen. Een volgende stap zal zijn dat de huidige huisvestingssituatie nader wordt geïnventariseerd en zal leiden tot voorstellen. De districtchefs zullen de uitkomsten hiervan bespreken met de betreffende burgemeesters. In de tweedaagse van maart 2003 kan het voorstel besluitvormend worden behandeld.

8. Halt (bijlage 15) De begeleidingscommissie doet het voorstel om zichzelf op te heffen en de taken van de begeleidingscommissie over te dragen aan het Regionaal College en de verschillende districtsdriehoeken. Gevraagd wordt u te stemmen met het voorstel.

9. Relationeel geweld (131-2002) (bijlage 16) De notitie wordt toegelicht door mevrouw M. Tuk, projectleider integrale aanpak huiselijk geweld bij vrouwenopvang Overijssel, en de heer H in 't Veld, plaatsvervangend districtschef Zuid en portefeuillehouder relationeel geweld. Gevraagd wordt de beslispunten te onderschrijven en te spreken over de wijze waarop vervolgstappen gezet moeten worden.

10. Politiecellen. De huidige stand van zaken (148-2002) (bijlage 17) De commissie voor toezicht op de politiecellencomplexen heeft in oktober 2002 de cellencomplexen in Steenwijk, Kampen en Zwolle bezocht en omtrent haar bevindingen rapportages opgesteld. De Regionale Driehoek heeft op 31 oktober 2002 met de commissie voor het toezicht op de politiecellen gesproken over de rapportages. Het verslag van deze bijeenkomst zal ter kennis worden gebracht aan de leden van het Regionaal College. Voorgesteld wordt kennis te nemen van de rapportages.

11. Rapportage politiecellencomplexen (154-2002) (bijlage 18) Bijgaand treft u een eerste conceptvoorstel aan over de voorgestelde richting van de uitbreiding van de politiecellencomplexen. De notitie dient nog verder uitgewerkt te worden en o.a. voorzien te worden van een financiële paragraaf. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde richting.

12. Veiligheidsnota (bijlage 19) Voorgesteld wordt de notitie te bespreken in het licht van de ontwikkelingen die het kabinet voorstaan en de relatie die dit heeft met het nog op te stellen meerjarenbeleidsplan en resultaatsafspraken. Er wordt nog een notitie gemaakt waarin de uitgangspunten van de veiligheidsnota worden geprojecteerd naar het korps IJsselland. Deze notitie zal u binnenkort worden toegezonden.

13. Rondvraag en sluiting

De agenda en de daaronder liggen de beleidsstukken liggen ter inzage bij de informatiebalie in het bureau van politie IJsselland, Koggelaan 8 in Zwolle.

Persberichten Kop van Overijssel Van dinsdag 12 november 2002 Door : Wim Dierkx Piket: Léonie Slagter
---

Hoofdletsel na val met fiets TUK - Gisteren, aan het begin van de middag, ging een 64-jarige vrouw uit Thij met haar fiets onderuit op de kruising Oldemarktseweg/ Bergsteinlaan. Daarbij liep zij hoofdletsel op. Per ambulance werd zij, voor nader onderzoek, naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Vermoedelijk kwam zij als gevolg van een te hoge snelheid ten val.


---

Politie IJsselland Bekendmaking VERGADERING REGIONAAL COLLEGE

De korpsbeheerder van Politie IJsselland de heer H.J. Meijer geeft ter kennis, dat op donderdag 14 november 2002 van, 10.00 uur tot 12.30 uur, in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein 15 in Zwolle, de openbare vergadering van het Regionaal College van politieregio IJsselland zal worden gehouden.

Agenda 1. Opening en mededelingen. Gastheren voor de regionale colleges van: - 21 mei 2003 - 10 september - 12 november

2. Verslag van het Regionaal College d.d. 11 september 2002 (bijlage 1) 2a Toezeggingenlijst (bijlage 2) 3. Stukken ter kennisneming. A. Agenda van de Regionale Driehoek nr. 02-08, 02-09 en 02-07 en verslag van de Regionale Driehoek nr. 02-07 en 02-08 en agenda van de Klankbordgroep nr.02-03A. Verslag van het besloten gedeelte van het Regionaal College. Uitsluitend bestemt voor burgemeesters (bijlage 3). B. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 18 september 2002 betreffende Project Landelijke Informatiecoördinatie. (bijlage 4). Voorstel: Ter kennisneming. Op een later tijdstip zult u nader worden geïnformeerd over dit project. C. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende werkbezoek minister van BZK. (bijlage 5). Voorstel: Ter kennisneming. D. Brief van het Nederlands Politie Instituut, Kwaliteitsbureau Politie, d.d. 11 oktober 2002 betreffende bevestiging aanvraag audit. (bijlage 6). Voorstel: Ter kennisneming E. Preventieve vaccinatie bloedoverdraagbare aandoeningen (149-2002) (bijlage 7). Voorstel: Ter kennisneming. F. Korpsbeschrijving. (bijlage 8) De korpsbeschrijving is in het Regionaal College van 11 september vastgesteld. Voorstel: Ter kennisneming. G. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende Algemene en Bijzondere bijdragen 4e kwartaal 2002. (bijlage 9). Voorstel: Ter kennisneming. H. Overzicht spelschema FC Zwolle (bijlage 10) Betreft een toezegging uit het Regionaal College van 11 september 2002. Voorstel: Ter Kennisneming. 4. Achtmaandsrapportage 2002 (Marap 2) (153-2002) (bijlage 11) Gevraagd wordt de achtmaandsrapportage vast te stellen.

5. Meerjaren begroting 2003-2006 + 1e begrotingswijziging (bezuiniging) (150-2002) (bijlage 12) In de driehoek van 21 oktober is gesproken over de voorgestelde bezuinigingen om een sluitende begroting voor 2003 te kunnen presenteren. Ter informatie zijn de eerste oriënterende notities bijgevoegd en wordt naar het verslag van de driehoek van 21 oktober verwezen. Gevraagd wordt in te stemmen met de begroting 2003, de meerjarenbegroting en de voorgestelde bezuinigingen, zoals deze zijn aangegeven op het voorblad, en deze vast te stellen.

6. Samenhang, sturing en prioritering (141-2002) (bijlage 13). De notitie gaat in over de wijze waarop de wat-vraag en de hoe-vraag de komende jaren vorm dienen te krijgen. De heer Aalbersberg zal de notitie nader toelichten. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde lijn.

7. Huisvestingsconsequenties van organisatie 2000 plus (143-2002) (bijlage 14) Gevraagd wordt de te spreken over de uitgangspunten zoals deze in de notitie zijn verwoord en hiermee in te stemmen. Een volgende stap zal zijn dat de huidige huisvestingssituatie nader wordt geïnventariseerd en zal leiden tot voorstellen. De districtchefs zullen de uitkomsten hiervan bespreken met de betreffende burgemeesters. In de tweedaagse van maart 2003 kan het voorstel besluitvormend worden behandeld.

8. Halt (bijlage 15) De begeleidingscommissie doet het voorstel om zichzelf op te heffen en de taken van de begeleidingscommissie over te dragen aan het Regionaal College en de verschillende districtsdriehoeken. Gevraagd wordt u te stemmen met het voorstel.

9. Relationeel geweld (131-2002) (bijlage 16) De notitie wordt toegelicht door mevrouw M. Tuk, projectleider integrale aanpak huiselijk geweld bij vrouwenopvang Overijssel, en de heer H in 't Veld, plaatsvervangend districtschef Zuid en portefeuillehouder relationeel geweld. Gevraagd wordt de beslispunten te onderschrijven en te spreken over de wijze waarop vervolgstappen gezet moeten worden.

10. Politiecellen. De huidige stand van zaken (148-2002) (bijlage 17) De commissie voor toezicht op de politiecellencomplexen heeft in oktober 2002 de cellencomplexen in Steenwijk, Kampen en Zwolle bezocht en omtrent haar bevindingen rapportages opgesteld. De Regionale Driehoek heeft op 31 oktober 2002 met de commissie voor het toezicht op de politiecellen gesproken over de rapportages. Het verslag van deze bijeenkomst zal ter kennis worden gebracht aan de leden van het Regionaal College. Voorgesteld wordt kennis te nemen van de rapportages.

11. Rapportage politiecellencomplexen (154-2002) (bijlage 18) Bijgaand treft u een eerste conceptvoorstel aan over de voorgestelde richting van de uitbreiding van de politiecellencomplexen. De notitie dient nog verder uitgewerkt te worden en o.a. voorzien te worden van een financiële paragraaf. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde richting.

12. Veiligheidsnota (bijlage 19) Voorgesteld wordt de notitie te bespreken in het licht van de ontwikkelingen die het kabinet voorstaan en de relatie die dit heeft met het nog op te stellen meerjarenbeleidsplan en resultaatsafspraken. Er wordt nog een notitie gemaakt waarin de uitgangspunten van de veiligheidsnota worden geprojecteerd naar het korps IJsselland. Deze notitie zal u binnenkort worden toegezonden.

13. Rondvraag en sluiting

De agenda en de daaronder liggen de beleidsstukken liggen ter inzage bij de informatiebalie in het bureau van politie IJsselland, Koggelaan 8 in Zwolle.

Politie IJsselland Persinformatie Deventer 1 Politie IJsselland van Maandag 11-nov-2002 07:00 uur
tot Dinsdag 12-nov-2002 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Léonie Slagter (038-496 38 91)

---

VERKEERSONGEVAL MET DODELIJKE AFLOOP

LETTELE Gisteravond omstreeks 21.40 uur is een 22-jarige vrouw uit de gemeente Bathmen bij een eenzijdig verkeersongeval om het leven gekomen. De vrouw is aan de Ikkingsweg, door nog onbekende oorzaak, tegen een boom gereden. Zij reed vanaf de Holterweg richting Lettele.
---

RIJDEN ONDER INVLOED

DEVENTER Aan de Hoge Hondstraat is vannacht een 43-jarige man uit Deventer aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies 370 ug/l en kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

BEROVING VAN GSM

DEVENTER Op de kruising Zandpoort-Bokkingshang is vannacht een 27-jarige man uit Deventer bestolen van zijn GSM. De man was even daarvoor aangesproken door een man op de fiets met het verzoek of hij zijn telefoon even mocht lenen, omdat hij autopech zou hebben. De eerstgenoemde leende hem zijn telefoon, maar vertrouwde het even daarop toch niet. Hij vroeg hierop zijn telefoon terug. De man wilde er vervolgens op de fiets vandoor gaan. De eigenaar van de telefoon trok hierop de man van zijn fiets, die op zijn beurt een mes trok. Hierop rende de 27-jarige man weg en belde de politie. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan ook telefonisch via 0900-8844.
---

ONTMANTELING TWEE HENNEPPLANTAGES

DEVENTER Aan de Eemstraat in Deventer is gistermorgen een 44-jarige man uit Deventer aangehouden wegens het houden van twee hennepplantages. In de woning van de man trof men de twee plantages aan. Het ging om 442 planten en diefstal van stroom. De plantages zijn ontmanteld.
---

BROMFIETSCONTROLE

DEVENTER Op de Leeuwenbrug heeft het team Verkeersveiligheid gistermiddag van 15.30 tot 17.00 uur een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal moesten 23 brom- en snorfietsbestuurders/-sters een rollenbanktest doen. Hiervan verkeerden er acht in een deugdelijke staat. Aan de overige 15 brom-/snorfietsers werden in totaal 17 mini-pv's uitgereikt voor:
- 11 x constructiesnelheid;

- 2 x niet dragen helm;

- 2 x geen rem;

- 1 x geen gele plaat en

- 1 x geen bromfietscertificaat.

---

Politie IJsselland Bekendmaking
VERGADERING REGIONAAL COLLEGE

De korpsbeheerder van Politie IJsselland de heer H.J. Meijer geeft ter kennis, dat op donderdag 14 november 2002, van 10.00 uur tot 12.30 uur, in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein 15 in Zwolle, de openbare vergadering van het Regionaal College van politieregio IJsselland zal worden gehouden.

Agenda

1. Opening en mededelingen.
Gastheren voor de regionale colleges van:

- 21 mei 2003

- 10 september

- 12 november


2. Verslag van het Regionaal College d.d. 11 september 2002 (bijlage 1)
2a Toezeggingenlijst (bijlage 2)

3. Stukken ter kennisneming.
A. Agenda van de Regionale Driehoek nr. 02-08, 02-09 en 02-07 en verslag van de Regionale Driehoek nr. 02-07 en 02-08 en agenda van de Klankbordgroep nr.02-03A. Verslag van het besloten gedeelte van het Regionaal College. Uitsluitend bestemt voor burgemeesters (bijlage 3). B. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 18 september 2002 betreffende Project Landelijke Informatiecoördinatie. (bijlage 4). Voorstel: Ter kennisneming. Op een later tijdstip zult u nader worden geïnformeerd over dit project. C. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende werkbezoek minister van BZK. (bijlage 5). Voorstel: Ter kennisneming.
D. Brief van het Nederlands Politie Instituut, Kwaliteitsbureau Politie, d.d. 11 oktober 2002 betreffende bevestiging aanvraag audit. (bijlage 6). Voorstel: Ter kennisneming
E. Preventieve vaccinatie bloedoverdraagbare aandoeningen (149-2002) (bijlage 7). Voorstel: Ter kennisneming.
F. Korpsbeschrijving. (bijlage 8)
De korpsbeschrijving is in het Regionaal College van 11 september vastgesteld. Voorstel: Ter kennisneming.
G. Brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 4 oktober 2002 betreffende Algemene en Bijzondere bijdragen 4e kwartaal 2002. (bijlage 9). Voorstel: Ter kennisneming.
H. Overzicht spelschema FC Zwolle (bijlage 10) Betreft een toezegging uit het Regionaal College van 11 september 2002. Voorstel: Ter Kennisneming.

4. Achtmaandsrapportage 2002 (Marap 2) (153-2002) (bijlage 11) Gevraagd wordt de achtmaandsrapportage vast te stellen.


5. Meerjaren begroting 2003-2006 + 1e begrotingswijziging (bezuiniging) (150-2002) (bijlage 12) In de driehoek van 21 oktober is gesproken over de voorgestelde bezuinigingen om een sluitende begroting voor 2003 te kunnen presenteren. Ter informatie zijn de eerste oriënterende notities bijgevoegd en wordt naar het verslag van de driehoek van 21 oktober verwezen. Gevraagd wordt in te stemmen met de begroting 2003, de meerjarenbegroting en de voorgestelde bezuinigingen, zoals deze zijn aangegeven op het voorblad, en deze vast te stellen.


6. Samenhang, sturing en prioritering (141-2002) (bijlage 13). De notitie gaat in over de wijze waarop de wat-vraag en de hoe-vraag de komende jaren vorm dienen te krijgen. De heer Aalbersberg zal de notitie nader toelichten. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde lijn.


7. Huisvestingsconsequenties van organisatie 2000 plus (143-2002) (bijlage 14) Gevraagd wordt de te spreken over de uitgangspunten zoals deze in de notitie zijn verwoord en hiermee in te stemmen. Een volgende stap zal zijn dat de huidige huisvestingssituatie nader wordt geïnventariseerd en zal leiden tot voorstellen. De districtchefs zullen de uitkomsten hiervan bespreken met de betreffende burgemeesters. In de tweedaagse van maart 2003 kan het voorstel besluitvormend worden behandeld.


8. Halt (bijlage 15)
De begeleidingscommissie doet het voorstel om zichzelf op te heffen en de taken van de begeleidingscommissie over te dragen aan het Regionaal College en de verschillende districtsdriehoeken. Gevraagd wordt u te stemmen met het voorstel.


9. Relationeel geweld (131-2002) (bijlage 16) De notitie wordt toegelicht door mevrouw M. Tuk, projectleider integrale aanpak huiselijk geweld bij vrouwenopvang Overijssel, en de heer H in 't Veld, plaatsvervangend districtschef Zuid en portefeuillehouder relationeel geweld. Gevraagd wordt de beslispunten te onderschrijven en te spreken over de wijze waarop vervolgstappen gezet moeten worden.


10. Politiecellen. De huidige stand van zaken (148-2002) (bijlage 17) De commissie voor toezicht op de politiecellencomplexen heeft in oktober 2002 de cellencomplexen in Steenwijk, Kampen en Zwolle bezocht en omtrent haar bevindingen rapportages opgesteld. De Regionale Driehoek heeft op 31 oktober 2002 met de commissie voor het toezicht op de politiecellen gesproken over de rapportages. Het verslag van deze bijeenkomst zal ter kennis worden gebracht aan de leden van het Regionaal College. Voorgesteld wordt kennis te nemen van de rapportages.


11. Rapportage politiecellencomplexen (154-2002) (bijlage 18) Bijgaand treft u een eerste conceptvoorstel aan over de voorgestelde richting van de uitbreiding van de politiecellencomplexen. De notitie dient nog verder uitgewerkt te worden en o.a. voorzien te worden van een financiële paragraaf. Gevraagd wordt in te stemmen met de voorgestelde richting.


12. Veiligheidsnota (bijlage 19)
Voorgesteld wordt de notitie te bespreken in het licht van de ontwikkelingen die het kabinet voorstaan en de relatie die dit heeft met het nog op te stellen meerjarenbeleidsplan en resultaatsafspraken. Er wordt nog een notitie gemaakt waarin de uitgangspunten van de veiligheidsnota worden geprojecteerd naar het korps IJsselland. Deze notitie zal u binnenkort worden toegezonden.


13. Rondvraag en sluiting

De agenda en de daaronder liggen de beleidsstukken liggen ter inzage bij de informatiebalie in het bureau van politie IJsselland, Koggelaan 8 in Zwolle.
---
Einde persinformatie Deventer