Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-11-2002
Politieberichten van 12/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: inbraak auto
Afgelopen nacht is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Dotterhof. Hoe men in de auto is gekomen, is onbekend. Weggenomen werd een radio/cd-speler. Een 24-jarige man uit Heerenveen deed aangifte.

Balk: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Lubertus van Beekstraat. Via vernieling van een deurslot, kwam men de woning binnen. De beneden verdieping werd doorzocht. Uit de woning werden een satelliet ontvanger, een mobiele telefoon en geld (klein bedrag) weggenomen. De autosleutels werden in de woning gevonden en vervolgens werd de auto, die naast de woning stond ook meegenomen. Het betrof hier een personenauto, merk Skoda Fabia, kleur blauw, voorzien van het kenteken 35-HD-JD. De 33-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Harlingen: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Galeistraat. Het linker portierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 37-jarige inwoonster van Harlingen, deed aangifte.

Oentsjerk: aanrijding lichtgewonde
Maandag omstreeks 17.00 uur vond op de Rengersweg een aanrijding plaats waarbij drie auto`s waren betrokken. De bestuurder van een personenauto, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, bemerkte te laat dat de voor hem rijdende auto`s afremden. Hij botste tegen een bestelauto, die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner van Leeuwarden, die vervolgens weer op de voor hem rijdende personenauto botste, die bestuurd werd door een 28-jarige inwoner van Gytsjerk. De 60-jarige inwoner van Leeuwarden, klaagde over pijn in zijn nek en werd voor onderzoek overgebracht naar de huisarts. Na behandeling kon het slachtoffer naar huis.

Leeuwarden: overval supermarkt
Vanmorgen omstreeks 09.45 uur vond een overval plaats op de Poiesz-supermarkt aan de Oostersingel. Een ouder echtpaar wilde bij de kassa afrekenen. Toen de caissière de kassa opende, kwam een man, die iets verderop stond, toelopen en deed een greep in de kassa. Er ontstond toen bij de kassa een handgemeen tussen de man van het echtpaar, een 72-jarige inwoner van Leeuwarden, en de verdachte. De man trachtte het één en ander te verhinderen en greep de verdachte vast. Die trok daarop een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en bedreigde de man daarmee. Deze liet hierop de verdachte los, die er vandoor ging in een grijze personenauto, vermoedelijk een Ford Escort. Uit de kassa werd een geldbedrag weggenomen. De bedrijfsleider, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte. De verdachte, een blanke man, lengte ongeveer 40 jaar, lengte 1.70 1.75 meter, reed weg in de richting van de Oosterkade. Hij droeg tijdens de overval een donker petje en een zonnebril. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Leeuwarden: aanrijding met lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 11.55 uur vond op de Oosterkade een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetgangster. De bestuurster van een personenauto, een 37-jarige inwoonster van Rottevalle, had op de Vlietsterbrug richting aangegeven om rechtsaf te slaan. Op het laatste moment reed zij echter rechtdoor. Een voetgangster, een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden, zag dat de autobestuurster richting had aangegeven en verkeerde in de veronderstelling dat deze zou afslaan. Zij stak daarop de weg over. Toen de autobestuurster toch rechtdoor reed, werd zij aangereden. De voetgangster werd per ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272