Politie IJsselland

Zwolle, 12 november 2002

Vuurwerkteam politie IJsselland werkt samen met campagne van Bel M.

Ieder jaar zijn er weer levensgevaarlijke situaties door verboden vuurwerk. Vooral kinderen zijn hiervan het slachtoffer. De handel in en opslag van illegaal vuurwerk zijn in deze maanden van het jaar weer een belangrijk punt van zorg voor de politie. Daarom is er sinds 1 november bij de politie IJsselland een zogenaamd 'Vuurwerkteam' actief.

Een kelder van een flatgebouw en een volgestouwd schuurtje bij de buren, zomaar twee voorbeelden uit de alledaagse praktijk. Je zult er maar naast wonen! Onder andere vanuit deze gedachte heeft Meld Misdaad Anoniem een campagne gestart in de strijd tegen illegaal vuurwerk. De slogan hiervan luidt: "Jij weet waar vuurwerk illegaal opgeslagen of verhandeld wordt? Meld misdaad anoniem. Bel M. 0800-7000". Door de verspreiding van posters en flyers (zie digitale bijlage) wordt opgeroepen illegale handel, gevaarlijk transport en illegale opslag te voorkomen.

Door de samenwerking met de preventieve campagne van Meld Misdaad Anoniem hoopt het Vuurwerkteam van de politie IJsselland meer respons te krijgen. Naast het doorgeven van vuurwerkmeldingen aan de anonieme meldlijn (0800-7000), kan er natuurlijk ook gebeld worden met het algemene nummer van de politie (0900-8844).
---