Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.20 u) Dinsdag, 12 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag radarsnelheidscontroles gehouden op de J.F. Kennedylaan en op de Heesbergstraat in Heerlen. Daarbij controleerde de politie totaal 1.913 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 119 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd en de overige voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km p/u.

Heerlen; onder invloed
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht vond op de LTM-weg in Heerlen een aanrijding plaats. Een auto was daarbij tegen een geparkeerde auto gebotst (alleen materiele schade) waarna de automobilist was door/weggereden. De gewaarschuwde politie die een onderzoek instelde kreeg aanwijzingen omtrent de vermoedelijke identiteit van de doorgereden autobestuurder. Deze automobilist, een 23-jarige man uit Heerlen werd thuis in zijn woning aangehouden. Bleek dat hij onder invloed was. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim
1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Bautscherweg in Heerlen betrapte afgelopen maandagavond een 53-jarige vrouw uit Heerlen bij diefstal van ondermeer vleeswaren en snoep ter waarde van totaal ruim eenentwintig Euro. De gestolen goederen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte (die de winkeldiefstal overigens heeft bekend). Maandagmiddag betrapte personeel van een winkelbedrijf aan het Homerusplein een 28-jarige vrouw en een 16-jarig meisje bij diefstal van allerlei levensmiddelen ter waarde van totaal zon veertig Euro. Beide verdachten werden eveneens aangehouden en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Hoensbroek; brand
Afgelopen maandagavond, omstreeks 20.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de De Koumen in Hoensbroek. Bleek op een perceel van een bedrijf aldaar een camper in brand te staan. Daarbij was de brand overgeslagen op een naastgelegen houten hok. De opbouw van de camper alsmede het houten hok brandden geheel af. De politie die vermoedens heeft van brandstichting, stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; aangehouden
Bewoners van een woning aan de Pastoor Mainzstraat in Kerkrade hoorden afgelopen maandagavond omstreeks 22.30 uur een doffe klap buiten. Toen ze aan het raam gingen kijken zagen ze buiten hoe een tweetal personen bezig waren in hun geparkeerde in te breken (hadden een autoraampje ingeslagen), vermoedelijk om die te stelen. De beide autokrakers die zich ontdekt / betrapt wisten zetten het op een lopen en renden er vandoor. De gewaarschuwde politie die in de omgeving op onderzoek uitging heeft op de Onze Lieve Vrouwestraat twee verdachten aangehouden die voldeden aan het opgegeven signalement. De verdachten, twee jongemannen (17 / 21 jr), een uit Kerkrade en de ander zonder vaste woon/verblijfplaats, werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Een van de verdachten had een busje traangas bij zich dat de politie in beslag nam. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Haanraderstraat in Kerkrade van een 30-jarige automobilist uit Keulen (D) bleek dat de Duitser onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Ruim tweemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.