Gemeente Almere

Leerlingen van de Kraanvogel niet langer naar de Lierstraat

Per 1 januari 2003 zijn er lokalen beschikbaar voor de drie groepen van de basisschool De Kraanvogel in de Montessorischool aan de Danslaan. Daarmee komt de gemeente de afspraken na die deze zomer met de betrokken schoolbesturen zijn gemaakt.

De afspraak luidde dat het vervoer van de Kraanvogelleerlingen naar de Lierstraat door de gemeente wordt betaald en dat deze tijdelijke maatregel tot uiterlijk 1 januari zou hoeven te duren. Met deze oplossing keren de leerlingen weer terug in de eigen wijk.

De schoolbesturen hebben een brief ontvangen waarin het college de maatregelen uiteenzet. De Montessorischool-Stad zou tot augustus 2003 vier groepen onderbrengen naar de openbare basisschool De Compositie aan de Hagevoortdreef. Het vierde lokaal zou zijn bestemd voor één groep van De Pirouette. Daarna is de tijdelijke locatie op de Veluwse Kant west beschikbaar voor de gehele Montessorischool. De Danslaan staat dan met ingang van schooljaar 2003-2004 in z´n geheel ter beschikking aan De Kraanvogel.

Inmiddels zijn de Montessorischool en De Pirouette overeengekomen om voor het resterende deel van het lopend schooljaar af te zien van het verhuizen van groepen naar De Compositie. Deze scholen en de ook aan de Danslaan gevestigde Zevensprong hebben aan de ouders meegedeeld dat zij op zo´n manier indikken dat er drie lokalen vrijkomen voor De Kraanvogel aan de Danslaan. Vanaf schooljaar 2003-2004 geldt dan weer de situatie zoals hierboven geschetst.

De huidige maatregelen van het college zijn volgens verantwoordelijk wethouder Johanna Haanstra niet ideaal maar gegeven de omstandigheden wel een oplossing. Haanstra: "Ik hecht er sterk aan dat de gemeente haar afspraak nakomt dat de Kraanvogel weer helemaal in de wijk terugkomt. Het gesleep met leerlingen dwars door de stad is natuurlijk waardeloos. Verder heb ik op de valreep gehoord dat de lokalen in De Compositie wellicht minder urgent zijn dan we tot nu toe hebben aangenomen. Als de schoolbesturen menen dat er in de huidige gebouwen op een verantwoorde manier toch nog wel ruimte is te vinden is dat mooi meegenomen."