Wim van Velzen

Christen Democratisch Appel European People's Party European People's Party and European Democrats Group

Persbericht

Speech Poettering - CDA Partijcongres Utrecht, 2 november 2002

Datum: 12 November 2002 Bron: EP

Speech Poeterring, CDA Partijraad, 2 november 2002, Jaarbeurshallen te Utrecht

Meneer de voorzitter / mevrouw de voorzitter,

Ik ben er trots op vandaag uw congres toe te mogen spreken. Nederland gaat op 22 (twee-en-twintig) januari weer naar de stembus. Wij hopen dat het CDA weer terug komt op het oude nivo.

Ik wens Jan Peter Balkenende veel succes met de komende Tweede Kamerverkiezingen. Een goed resultaat voor Jan Peter Balkenende is niet alleen belangrijk voor het CDA en onze CDA-vrienden hier, maar het versterkt ook onze positie als leidende christen-democratische beweging in Europa. Uw winst is onze winst in Europa!

Ik wil u graag alle ondersteuning vanuit Europa en onze fractie aanbieden om een geweldig verkiezingsresultaat te boeken op 22 (twee-en-twintig) januari.

Ik wil graag een woord van grote dank uitspreken aan het adres van de Nederlandse delegatie in onze fractie onder leiding van Hanja Maij-Weggen. De Nederlandse delegatie heeft een veel grotere invloed in onze fractie dan op grond van hun aantal mag worden verwacht. Ik zou met name ook de goede samenwerking met onze vice-voorzitter van onze fractie Wim van Velzen willen noemen; zijn inzet voor de uitbreiding van de Europese Unie wordt in de fractie en in de EVP partij zeer hoog gewaardeerd. Ook de andere leden van de Nederlandse delegatie wil ik zeer danken voor hun medewerking: Arie Oostlander, Bartho Pronk, Karla Peijs, Ria Oomen, Albert Jan Maat, Bert Doorn en Maria Martens.

Het CDA mag trots zijn op zo´n equipe!